Lost password?

Drie draagponcho’s al gehaakt van hetzelfde patroon


Soms kom je een ontzettend leuk patroon tegen, maar is het nogal summier uitgewerkt door een ervaren haakster. Deze draagponcho is er één van. Hij is beide kanten te dragen, zowel voor rug als voor buikdragen. Maar het is dus niet voor de beginnende haakster bedoelt. Gelukkig maak ik ze ook op bestelling.


draagponcho1Eerste draagponcho

Ik heb er al meerdere versies van gehaakt. Eén voor mijzelf, met voering, die ik later heb verkocht. De voering had ik apart vastgezet. Ik had kleine knoopjes vastgenaaid in het gehaakte gedeelte en de hele fleece-voering omzoomd met een festonsteek. Hierdoor Kon de poncho gemakkelijk vast worden gezet en hoefde ik niet precies de knoopjes en de knoopsgaten uit te meten. Zeer nauwkeurig werken is niet mijn sterkste kant. Daarom pak ik ook liever de haaknaald dan de naaimachine.

Het enige wat mij erg stoorde aan deze draagponcho was de smalle gehaakte rand aan de onderkant. Ik had de aanwijzingen gevolgd van het patroon, ook voor het kopen van de wol. Maar, aangezien ik een grotere maat of een lossere hand van haken heb, was dit dus te weinig. De kleuren vind ik nog steeds prachtig, maar blijkbaar vonden meer mensen dat. De hoofdkleur was uitverkocht toen ik het bij wilde halen.

Versie 2.0

Daarna haakte ik er nog één voor mijzelf. Dit keer in een andere kleurstelling en met een andere afwerking dan in het patroon staat. Deze had ik wat groter gemaakt, wat mooier afgewerkt en is nog steeds te koop. Deze draagponcho is met korting te koop in mijn webwinkel, aangezien deze al enkele keren door mij gedragen is. De fleece-voering heb ik laten zitten, aangezien dat veel te warm bleek voor mij. Ik heb het nogal snel heet, zeker als ik ook nog een kind draag. Zelfs in de vrieskou vond ik de voering nog te warm! Dus daarom had ik bij de nieuwe versie niet de moeite gedaan. Ook heb ik met dezelfde steek (de weefsteek of de mosterdsteek of hoe je het ook noemt, vaste-losse) een bijpassend mutsje gemaakt voor een kindje van 1-2 jaar. Die krijg je er gratis bij!draagponcho rood-wit-geel Collage

Derde variant

Het patroon had ik dus al aardig in de vingers. En heb ik er nog een mogen maken voor de verkoop. De kleuren en maat waren op bestelling en de koopster was zo lief om een draagfoto te sturen. Daar ben ik dol op!!

draagponcho grijs-roze-wit Collage

Zo zie je dus, één patroon en drie verschillende uitvoeringen er van. Ik kom soms nog andere bijzondere uitwerkingen van dit patroon tegen die ik eigenlijk ook zou willen proberen. Maar er gaat veel tijd in zo’n poncho zitten, dus zonder bestelling zal ik er voorlopig niet nog een gaan haken.

Enthousiast? Het patroon mag gratis gedeeld worden door de maakster, maar ga ik niet zomaar in het openbaar neerzetten. Voor je het weet gaat iemand het zelf verkopen als eigen patroon, dat zou ik niet netjes vinden. Hij staat in ieder geval in de Facebookgroepen Zelf mei-tai maken, Dragen in Limburg en Draagpraat. Zo is er nog énige sociale controle.

Welke variant vind jij het mooiste? Of zou je andere kleuren kiezen?

 

 Wintersetje met veel kleurtjes Midwife blanket in verschillende garens
Wintersetje met veel kleurtjes
Midwife blanket in verschillende garens

Reply