Press "Enter" to skip to content

Over mij

Wat kan ik ‘over mij’ schrijven? Besparen kan ik als de beste. Op het moment dat ik deze blog ben begonnen leven wij als 5-koppig gezin van een inkomen 300 euro onder de bijstandsminimum. Daarmee hebben we het redelijk goed: altijd genoeg gezond eten, goede schone kleding en nog wat over voor een paar leuke dingen.

Dromen

Maar we hebben geen auto, geen vakanties en enkel een konijntje. Ik zou graag vaker naar familie en vrienden 100 km verderop in het land willen, maar dit is nu niet vaak haalbaar vanwege de kosten. Daarnaast blijken mijn oudste twee zoons steeds meer extra zorgkosten te krijgen. En een hond is ook een droom voor ons gezin die je moet kunnen bekostigen. Er zit een grens aan hoeveel je wilt besparen en consuminderen, wij hebben de onze bereikt.

Vanwege een heleboel redenen kan mijn man niet meer gaan werken. Vanwege een heleboel ideologische redenen wil ik niet buitenshuis werken. Mijn kinderen hebben extra zorg en aandacht nodig en rust in huis. Dus ik ben al een paar jaar op zoek naar een leuk bedrijf vanuit huis. En nu vind ik schrijven erg leuk…

De combinatie van goed zijn in besparen, leuk kunnen schrijven, vrienden en familie in de website-wereld maakt dat ik uiteindelijk deze blog ben begonnen. De eerste dag dat ik live ging had ik al 1000 bezoekers. Ik hoop dat dit doorzet en dat ik mijn familie vooruit kan brengen in de wereld.

Plannen

Ik wil simpelweg een buffer, spaargeld, de zorgkosten voor mijn kinderen kunnen dragen, biologisch voedsel en producten kunnen kopen, no-waste kunnen gaan, een Greenwheels abonnement kunnen nemen of vaker de trein kunnen betalen.

En daarbij niet mijn idealen op te geven over tijd hebben voor de kinderen, altijd een ouder thuis hebben. Zodra baby een jaar is en borstvoeding wat minder belangrijk is. kan man dat ook. Man is sowieso beter in het huishouden doen dan ik….

Ik ben bereid keihard te werken voor deze dromen.

 

Ben jij bereid dit mogelijk te maken, door met mij mee te lezen?