Press "Enter" to skip to content

Week 32: Een nieuwe start

0

Soms is het tijd voor een nieuwe start. De afgelopen tijd heb ik hard zitten denken wat ik met deze website wil. Het is namelijk nooit echt zo van de grond gekomen als ik het had bedoeld. Mergendise was in allereerste idee een upcycle-webshop. Maar ik was drie jaar geleden nog echt een groentje.

Al doende leert men

Mijn eerste website ervaringen deed ik op via de website van mijn vader, MergenMetz. Naast dat ik deze website heb gekregen heb ik daar geholpen met het overzetten van berichten van het ene programma naar het andere (WordPress) programma. Verder had ik een vaag idee over Etsy en over in de Flow terecht te komen. Knutselen kan ik namelijk erg goed en schrijven ook, dus wilde ik daar iets mee doen.

Vervolgens kwam ik een paar maanden later Yvonne tegen in het MamaCafé Venlo. Zij was net een nieuwe website begonnen: Mama in Limburg. Ik wilde haar wel helpen en nu ben ik al twee jaar partner van haar daarbij. Maar het is voor alle moeders, en ik ben nogal een apart geval. Niet alleen moeder, maar ook een passie voor besparen en consuminderen. Dat word lang niet altijd goed ontvangen op een algemene website. Of geen lezers, of zelfs vervelende reacties (zoals op dit stuk).

Ondertussen gaan wij over een maand starten met Mama in Nederland. We willen dus sterk uitbreiden en zakelijk gezien geniet ik hier ontzettend van. Dit gaat groot worden!

Bezig bijtje

Maar de droom van een eigen plekje op het internet om mijn besparingen te laten zien en om mijn knutsels onder de aandacht te brengen, die ben ik de afgelopen paar jaar een beetje vergeten. Wel heb ik een tijd veel gedaan met haken, producten proberen te verkopen, haakles gegeven en workshops. Maar toch ook kan ik daar niet mijn hele ei in kwijt.

Uiteraard blijf ik wel haken, het is al mijn hobby sinds mijn achtste. Maar ik wil… meer! Ik doe zoveel meer interessante dingen!

Daarnaast leer ik nu ontzettend veel van Sjoukje, ik blog voor haar op haar website Meer geld, minder stress. Zij heeft een sterk zakelijk inzicht en geeft mij allerlei tips over programma’s, promotie en alles wat er bij een online onderneming komt kijken. En hoewel ik voor haar leuke blogs kan schrijven zoals het knutselen van spaarpotten, of vergelijkingen van appeltaarten, of wasmiddel, is het nog altijd haar website. Ze is een ontzettend leuke opdrachtgever, maar ik ben heel graag mijn eigen baas.

 

Een nieuwe start

Dus wil ik nog voor een derde website gaan schrijven: mijn eigen website. Waarschijnlijk zal ik regelmatig blijven linken naar de andere sites waar ik aan mee werk. Dat is gewoon de aard van het beestje. Maar een beetje filosoferen op mijn eigen plekje online, plus alles over Yoast, Linkplaza, advertenties en dergelijke op mijn eigen online petrischaaltje uitproberen, daar heb ik ontzettende zin in.

Dus daarom mijn nieuwe slogan voor Mergendise: koop minder, maak meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *