Press "Enter" to skip to content

Mergendise naar Amsterdam

3

Mergendise is gisteren naar Amsterdam geweest! Zoals ik al eerder in de Facebookgroep vermeldde heb ik mijn eerste interview over consuminderen gehad. En direct voor een landelijk blad! Adrianne van Aad Actief en Gera van Op Orde waren er ook, net als Doortje van Doortjesblog.

Een tripje naar Amsterdam als bewuste consumindermoeder, hoe pak je dat aan?

Kinderen en tijd

De reden dat wij zo’n krap budget hebben, is omdat we bewust voor onze kleine kinderen kiezen voor meer tijd. Mijn baby van zes maanden kon ik dus ook niet voor ‘werk’ een hele dag achter laten bij papa. Op zich staat er genoeg mamamelk in de vriezer, maar het botst met mijn moedergevoel en idealen.

Daarnaast heb ik een hekel aan kolven en vind ik het wel gezellig om mijn hummeltje mee te nemen. Wat dat betreft zit hij eigenlijk altijd in de draagdoek terwijl ik werk (typ voor mijn blog). Hij heeft zich ook ontzettend goed gehouden tijdens het hele circus en viel bij de interviewster op schoot in slaap. 

Peuter en kleuter zijn oud genoeg (of te oud) om handig te combineren met werk. Die zijn bij papa als ik werk, wat ik ook heerlijk vind. En natuurlijk ontsnap ik ook wel eens alleen naar de supermarkt of ergens anders voor een paar uurtjes. Maar langer dan er tussen een voeding zit, vind ik moeilijk. Dat komt na het eerste jaar wel weer!

Vervoer

We krijgen de reiskosten vergoed. Gelukkig, want vanuit Venlo is het best duur om naar Amsterdam te gaan. Maar voor mij vielen de kosten wel mee. Als consuminderaar hebben wij geen auto. Ik ging dus met de trein.

De trein heeft ook best een prijskaartje, maar naast consuminderaar ben ik ook doorgewinterd bespaarder. Ook al is dit voordeel dan voor iemand anders, mijn vrekkige hart kon niet anders dan een kaartje kopen via de Spoordeelwinkel. €11 euro voor een retour Amsterdam, dat vind ik nog kunnen!

Plus, ik ben nu in de trein (met baby in de draagdoek) dit stukje aan het (voor) typen. Ideaal, scheelt weer werkuren thuis! Eten en drinken

Dat is simpel, dat heb ik mee vanuit huis genomen. Koffie in een grote meeneembeker, water in een herbruikbare fles en brood in de broodtrommel. Daarnaast hadden ze een hele tafel vol staan bij de fotoshoot, met fruit, banketstaaf en allerlei lekkers. Goed geregeld!

Ik kwam pas om 18.30 thuis, dus mijn niet-zo-bespaar-en-consuminder-man zei dat ik maar onderweg wat moest kopen. Maar ik had mee dan genoeg mee, dus dat heb ik lekker niet gedaan. Hij heeft, na het naar bed brengen van de kinderen, wel nog een warme maaltijd voor mij gemaakt. De schat.

Kleding

Aangezien er een fotoshoot aan vastzit voor een tijdschrift, waren er wel wat kledingeisen.

In jullie eigen stijl, maar wel graag lichte kleding. Denk licht blauwe tinten/ lichte jeans, gecombineerd met wit en grijs – bijvoorbeeld spijkerbroek of blouse of lichtblauwe trui. Maar een leuk jurkje mag ook hoor, als het maar geen zwart of donkerblauw is. Het zou echt super zijn als jullie iets bordeauxkleurigs hebben. Een sjaal, een vestje, een jurkje, een blouse: ga er niet speciaal voor winkelen, maar mocht je het hebben hangen; neem vooral mee! (Dat is de kleur van nu namelijk…) En neem bij twijfel gewoon wat extra kleding mee, dan kijken we ter plekke even mee. Geen dikke warme truien! Geen heftige drukke prints! Oh en jullie komen helemaal op de foto, denk dus ook aan jullie schoenen. Geen slippers, niet het oudste paar dat eigenlijk aan vervanging toe is. Geen kaplaarzen… 😉

Gelukkig had ik dit gewoon al in mijn bezit: een lichte spijkerlegging en een bordeaux (borstvoeding)tuniek. De legging is heel erg fout van Primark voor €2,-, maar dat maak ik weer goed met de top. Die is gemaakt door mijn vriendin Lon van Borstvoedingskleding en Öko-test textiel. Dus geen kinderhandjes en goed katoen. Ik had er bruine leren laarzen bij aan, tweedehandsjes. Helemaal volgens de eisen, toch?

Alleen ik had niet door dat het de bedoeling was dat ik meerdere setjes mee zou nemen. Beginnersfout! De tuniek was maar één kleur en dus teveel een blok voor op de foto, de laarzen waren te donker en maakten mijn benen kort, en ik had geen zakken zodat ik niet nonchalant kon staan. Weet-ik-veel… 

Ik heb in ieder geval veel geleerd!

 

Het interview

Met praten over besparen en wat mijn passie voor mijn blog is heb ik eigenlijk helemaal geen moeite. Woorden zijn gratis, daar ben ik niet zuinig mee. Anders zou ik ook geen leuke verhaaltjes kunnen schrijven!

Ik ben wel erg benieuwd wat er uiteindelijk in het blad gaat verschijnen, wat zij de essentie vonden. Maar gelukkig krijg ik het nog ter goedkeuring toegestuurd.

Het meest grappige was dat de tijdschrift-mensen aannamen dat wij nog zouden gaan shoppen of doen in Amsterdam. Alleen gingen wij consuminder-mama’s eigenlijk allemaal direct door naar huis. Het was echt een ontmoeting tussen verschillende werelden!

Ik heb ongeveer 20 euro voorgeschoten qua reiskosten en echt weer een nieuwe ervaring ondergaan. Daarnaast ben ik vér uit mijn comfortzone gegaan, ik heb overgewicht en dan is zo’n camera echt wel eng! Ik vind het in ieder geval fantastisch dat ik dankzij deze blog al dit avontuur heb mogen meemaken en dat ik het op mijn eigen manier heb kunnen aanpakken.

Alleen de volgende keer dus wel meer kleding meenemen…

Wat is jouw aanpak bij uitjes? Heb jij nog iets spannends gedaan de laatste tijd?

  1. Ik vond het ook een hele ervaring! Zeker leuk en ik ben benieuwd naar de foto’s 🙂 leuk om je ontmoet te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *