Press "Enter" to skip to content

Affiliate links en gesponsorde posts

Wat zijn affiliate links

Ik gebruik soms affiliate links in mijn blogs. Hiervoor krijg ik van de verkoper een klein percentage van jouw aankoopprijs, aangezien ik reclame maak voor zijn winkel. Jij als klant betaalt niets extra, er zit altijd een percentage reclamebudget bij een prijs inbegrepen. Nu gaat dit echter naar mij in plaats van een ander bureau, bedrijf of persoon.

Waarom ik die gebruik

Ik maak gebruik van affiliate links om geld te verdienen, zo kan ik namelijk blijven schrijven. Ik gebruik het alleen voor producten en diensten waar ik 100% achter sta. Dat is namelijk het fijne van affiliate links: ik kan zelf kiezen waar, wanneer en waarvoor ik ze wil gebruiken.

Steun mij via die link

Affiliate links bieden mij dus vrijheid: vrijheid van onderwerp, maar ook geld waardoor ik tijd kan blijven besteden aan deze blog. Ik zou het dus erg tof vinden als je mij steunt door via zo’n link iets te kopen (wat je toch al nodig had).

 

Gesponsorde posts

Ook schrijf ik soms gesponsorde posts. Ik krijg dan een bedrag om een merk te noemen en bepaalde links te gebruiken. Dit zal ik altijd vermelden in mijn stukken! De merken en producten waarvan ik gesponsorde posts schrijf, kies ik erg kritisch uit. Ik beloof dat ik nooit en te nimmer voor geld zou liegen.

Dat ligt niet in mijn aard. Ik vertelde mijn baas liever dat ik tien weken zwanger was van mijn oudste, dan dat ik het eenjarig contract zou tekenen en vervolgens scheve gezichten zou krijgen. Vervolgens functioneerde ik niet goed genoeg en kreeg ik geen vervolg contract. Hoewel ik het nog steeds zuur vind, zou ik precies hetzelfde hebben gedaan. Geld is ontzettend handig en ik wil er best wat voor doen, maar niet mijzelf verloochenen. Die baas heeft zijn ware gezicht laten zien, dan is het voor mij klaar.

Waarom ik die schrijf

Net zoals bij affiliate links: ik wil blijven schrijven! Jullie willen ook blijven lezen, anders waren jullie nu niet op deze website. Met alleen wat commissie via links lukt dit lang niet. Dan moet ik ander werk gaan zoeken en kan ik niet blijven schrijven.

Ik zoek dus zorgvuldig de bedrijven uit waar ik wat over schrijf en zal altijd eerlijk zijn. Dat is mijn grootste kracht en mijn grootste karakterfout.

Directe steun

Je kan mij ook altijd direct steunen in wat ik schrijf. Ik heb in mijn webshop ontzettend leuke, zelfgemaakte producten staan. Hoe meer ik daarvan verkoop, hoe minder ik bovenstaande strategieën hoef te gebruiken om te kunnen blijven schrijven!