Press "Enter" to skip to content

Waarom ik blog

2

Bloggen is geen gemakkelijk beroep. Je bent uren alleen bezig. In het begin verdien je nog niets en krijg je nauwelijks respons. Zodra je respons krijgt, maak je jezelf ook kwetsbaar voor onaardige reacties. Maar toch zou ik niets anders willen doen dan dat ik nu doe. Dus daarom het verhaal over waarom ik blog

Laten we wel wezen: mijn hoofd-baan is Mama in Nederland managen. Ik blog ook voor de website in Limburg en ook nog voor de financiële website ‘Meer geld, minder stress‘. Maar toch begin ik ook deze blog. De redenen ervoor zijn divers en wil ik graag vertellen.

De Blog

Deze blog, mijn eigen website, wil ik namelijk persoonlijk houden. En dat betekent dat ik open ben over de redenen waarom ik blog. En eh, dat is naast een sterke behoefte aan mijn eigen plekje online, ook geld. Ik ben de laatste jaren ontzettend goed geworden in besparen. We leven als gezin nu al ruim 4 jaar 300 euro onder het bijstandsniveau, het bestaansminimum. Dat is dus nog een fors stuk lager dan de armoedegrens ligt in Nederland. Om daarmee rond te komen kan je wel zeggen dat ik een zwarte band heb in besparen.

Die ervaringen wil ik graag delen. Maar dat kan natuurlijk ook op andere websites, zoals over zelf wasmiddel maken schrijven. Maar daar kan ik niet alles kwijt, zoals dingen over het moederschap, die ik wel weer kwijt kan op Mama in Limburg. Dus eigenlijk kan ik al mijn schrijf-eieren wel kwijt. 

Het Waarom

Alleen verdien ik nauwelijks, nog helemaal niets met Mama in Limburg terwijl we er al twee jaar aan werken. Ik wil geen werk buitenshuis, aangezien ik nog kleine kinderen heb. En ook al heb ik een zwarte band in besparen, om verder op pad te blijven met consuminderen en minimaliseren van onze ecologische voetafdruk hebben we simpelweg meer geld nodig.

Bamboe tandenborstels kosten meer dan plastic tandenborstels, simpel gesteld. Biologisch en lokaal is goedkoper dan de kiloknaller met onduidelijke herkomst, zowel qua vlees als groente. Dat vind ik erg frustrerend.

Mijn eerste reden waarom ik blog is dus dat ik bij mijn kinderen thuis wil blijven, mijn tweede reden is dus dat we meer geld nodig hebben om zo te leven als ik zou willen leven. Daarnaast geeft deze blog mij ook een stukje houvast. Ik wil een wekelijkse blog schrijven over mijn successen op het gebied van besparen en consuminderen. Zo kunnen mensen mij dus ook afrekenen op wat ik doe, maar ik voornamelijk ook mijzelf.

Plus, ik ben iemand die graag veel leert. En ik leer ontzettend veel van bloggen voor de twee websites, maar breng nauwelijks iets in de praktijk. Dit word dus mijn eigen petrischaaltje om in te ondernemen. Al doende leert men!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *