Press "Enter" to skip to content

Bizarre toepassingen van de vriezer

3

De vriezer is mijn grote vriend. Niet alleen gebruik ik het apparaat om mijn koopjes op de markt zo efficiënt mogelijk te bewaren. Ook niet omdat je met kinderen nu eenmaal soms snel eten op tafel wilt hebben. Maar buiten groente, vlees en homemade kant en klaar voedsel kan je nog zoveel meer met de vriezer!

Lees hier welke toepassingen van de vriezer er nog meer zijn!

Watervoorraad

Naast voedsel heb ik ook water in mijn vriezer liggen. Niet alleen ijsblokjes, maar ook hele flessen. Ik ben daar mee begonnen om in de zomer een snelle fles te kunnen pakken voor het zwemmen. Lekker, ijskoud water op een hete zomerdag! En dus geen planning vereist. Maar toen was er die langdurige waterstoring in Gelderland. Daarom heb ik mijn vriezervoorraad water wat vergroot.

Andere toepassingen van water in de vriezer zijn dat een volle vriezer minder energie verbruikt. Ik haal het water er dan ook uit als de vriezer voller raakt. Op warme dagen die we thuis doorbrengen zet ik een bevroren fles water voor de ventilator. En als we langere tijd van huis weggaan, leg ik een ingevroren fles water op zijn kant. Zo weet ik zeker dat de vriezerinhoud bevroren is gebleven. Anders zal de waterlijn van die fles namelijk veranderd zijn.

Sap

Soms vind ik een fles verse sap op de datum van vandaag. Die kunnen we dan niet opmaken, maar het is wel erg leuk voor een uitgebreid ontbijtje. Ik haal er dan een glas uit en leg de rest van de fles gesloten in de vriezer. Zo heeft het sap de ruimte om uit te zetten in de fles en krijg ik geen troep. Dan hebben we een lekker (goedkoop) extraatje bij ons familieontbijt op zondag!

meisje blaast kauwgom bel

Kauwgom verwijderen

Mijn oudste is pas 5,5 en mijn kinderen mogen dus nog geen kauwgom. Maar ik weet van mijn eigen kindertijd dat kauwgom echt een crime kan zijn! Van mijn eigen haren tot bekleding van de bank: overal zat het in. Onder mijn bureau, in de zakken van mijn spijkerbroek. Dat mijn moeder kauwgom niet verboden heeft!

Enfin, door mijn ‘handige’ kauwgom gebruik leerde mijn moeder ook veel trucjes om kauwgom te verwijderen. Het kussen, waaronder ik mijn kauwgom had gelegd á la ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’, belandde dan ook in de vriezer. Voor andere klusjes zijn pindakaas en een zak met ijsblokjes ook een oplossing. Schoenen groter maken

Met dit idee begon deze blog eigenlijk. Mijn vader maakte hier al gebruik van toen ik klein was. Als je leren schoenen hebt die knellen, of die net iets te klein zijn, kan je ze groter maken met de vriezer. Hier staat een uitgebreide uitleg, maar kort gezegd komt het hier op neer:

  • Doe een paar zakjes met water in de (gestrikte of gesloten) schoen
  • Zet de schoen in de vriezer tot het water bevroren en uitgezet is
  • Maak de schoen droog
  • Trek de schoen aan

Geur elimineren

Deze tip kwam ik tegen toen ik op onderzoek uitging voor deze blog. Eerlijk gezegd had ik deze wel eerder willen weten, maar gelukkig heb ik mijn derde baby nog! In de vriezer verdwijnen vieze melkgeurtjes uit (schoongewassen) kinderbekers.

Misschien dat ik mijn oudste nu ook melk durf mee te geven naar school! En misschien dat het ook werkt bij diepvriesbakjes die hun inhoud iets te lang hebben bewaard. Ik ga deze in ieder geval testen! Ik ben zo gelukkig een nieuwe toepassing te hebben gevonden van mijn favoriete apparaat…

Kende jij al deze toepassingen van de vriezer? Heb je nog meer tips voor mij waar je de vriezer voor kan gebruiken?

  1. […] is misschien wel duidelijk. Ik doe er allerlei vreemde soorten voedsel in, gebruik het voor andere bizarre zaken, maar zie het vooral als mijn verlengde voorraadkast. In mijn cursus over beter eten besteed ik dan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *