Press "Enter" to skip to content

Boeken over besparen: Sink Reflections

3

In mijn openingspost over organiseren is besparen schreef ik al dat ik een chronisch chaoshoofd heb. Mijn moeder noemde mij ‘de slak’ aangezien ik altijd een slijkspoor van spullen achterliet door het hele huis heen. Zelfs voordat ik op kamers ging, zocht ik al hulp bij het organiseren van het dagelijks leven. En dat vond ik: Flylady.

Sidetracked Home Executives

De FlyLady is met haar systeem begonnen omdat het haar opviel dat organisatie-systemen en programma’s worden geschreven door mensen die zelf georganiseerd zijn. Zij was dat niet (Born Organized) en had dan ook veel moeite om met die systemen uit de voeten te komen. Ze voelde zich gefaald, iedere keer als het bleek dat ze het niet kon volhouden.

Toen begon zij zelf met een simpel doel: één maand lang de gootsteen leeg en schoon houden. Iedere dag voor ze ging slapen moest die leeg en schoon zijn. Dat was het minste, meer mocht, maar moest niet. Toen dat lukte, pakte ze er een tweede, klein simpel doel bij. Babysteps, noemt ze dat.

Een heel dagelijks programma draaien put je uit. Een klein ding per dag extra doen niet. Dat is het principe.

Het boek Sink Reflections

Het werkte voor haar. Ze schreef erover en het was een gat in de markt. Ik vond haar op mijn 19e en vond als student al veel baat bij haar programma. In de loop van de dertien jaar die er sindsdien verstreken zijn, is haar programma veel uitgebreider geworden, blogt, vlogt en podcast ze minder maar zijn er ook vele (Nederlandse) navolgers. Het is dus een online programma waarvan dit boek een samenvatting is. Dit boek is voldoende om mee te starten, maar op haar website vind je nog veel meer handvaten.

Als je, zoals ik, erg veel moeite hebt met georganiseerd bezig zijn: Lees deze grondlegger van de nieuwe wind in organisatie land. Het is niet erg dat je niet een uitgebreid programma volhoudt. Wees lief voor jezelf, kijk naar de kleine overwinningen. Dat is het thema van dit boek en op deze manier houd je het wel vol.

En je kan het kopen via deze link (dan krijg ik een kleine commissie maar betaal jij niets extra):

  1. […] schreef ik al hoe ik organisatorisch gehandicapt ben en daardoor op mijn negentiende al uitkwam bij Flylady. Nu hebben wij ook een lieve Nederlandse huishoudcoach met een geweldige website: “Waar is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *