Press "Enter" to skip to content

Boeken over besparen: De Supermarktleugen

3

Mijn vader stopt mij wel eens boeken in mijn handen. “Lezen!” zegt hij dan. En dat doe ik braaf, want meestal leer ik er ontzettend veel van, over eten of tuinieren. Maar deze keer was ik simpelweg gechoqueerd!

Dagelijks bedot

“Je voorraadkast puilt uit en toch laad je je winkelwagen ieder keer weer vol…

Vraag: Waarom koop je altijd meer dan er op je boodschappenlijstje staat?
Antwoord: Omdat het de supermarkt lukt om jou met allerlei trucjes meer te laten kopen.

Vraag: Waarom loop je in de supermarkt tegen de klok in, rechts naar binnen, links langs de kassa er weer uit?
Antwoord: Omdat je tegen de klok in langzamer loopt en dus makkelijker te verleiden bent.

Vraag: Waarom zijn die winkelwagentjes van tegenwoordig zo groot?
Antwoord: Zo lang de spullen nog niet stapelen, heb jij niet het idee dat je al veel gekocht hebt. Dus hoe groter de winkelwagen, hoe meer je koopt.

Zo maar drie losse vragen die opkomen als je wat langer nadenkt over dat o, zo gemakkelijke boodschappen doen in de supermarkt.”

Het gemak

De supermarkt is gebouwd voor ons gemak, toch? Of eerder als gemakkelijke manier om ons te bereiken voor voedselproducenten? Als je wilt weten op welke manieren wij allemaal bedot en verleid worden, kan ik dit boek 100% aanraden. Het was echt een eye-opener voor mij!

De dagelijkse of wekelijkse gang van zaken in een supermarkt verandert er echt door, nadat je dit hebt gelezen. Ik zeg niet voor niets altijd: echte aanbiedingen vind je niet in de folders. Folders en supermarkten zijn gemaakt om te verkopen. Als je echt wilt besparen, vermijd je de supermarkt zoveel mogelijk. Lezen, dus!

  1. Oei! Laat ze het niet lezen bij onze supermarkt, want dan gaan ze verbouwen om de looprichting om te gooien. ; )
    Dat van die looprichting geloof ik niet zo (maar er zullen vast supermarktbazen zijn die daar hard om moeten lachen). Hoe dan ook: het is zeker zo dat supermarkten er alles aan doen om je zo veel mogelijk te laten kopen. Dat is waarom ze op aarde zijn. Ikea is daar ook heel sterk in.
    Lijkt me wel een leuk boek om te lezen om te kijken welke trucs ik nog niet ken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *