Press "Enter" to skip to content

Boeken over besparen: de ‘Thightwad Gazette’

2

In deze nieuwe serie ga ik het hebben over mijn favoriete bespaar-boeken. Als bespaarder met een zwarte band heb ik ontzettend veel gelezen om steeds maar nieuwe technieken te leren. Ook houdt het je gemotiveerd. Nu heb ik al een serie over websites en blogs over besparen, maar de papieren variant kwam eerder mijn huis binnen dan die van pixels gemaakt. Dit allereerste deel gaat over mijn ultieme, steeds-naar-terug-grijpend, allerleukste en meest gevarieerde boek op gebied van besparen: ‘The Complete Thightwad Gazette’.

Mijn stukgelezen, tien jaar oude exemplaar

Ontdekking

Over dit boek hoorde ik eerst enkel geruchten. Amerikaanse blogs die ik via Pinterest vond noemden dit als dé voorloper, dé inspiratiebron. Ik ontdekte een filmpje van de schrijfster. Ik kreeg steeds meer hints en previews en ik wilde het zelf lezen!

Maar mijn grootste bron van bespaar-boeken, de bibliotheek, had dit boek niet. In de Amerikaanse bibliotheken schijnt het een vast onderdeel te zijn (en veel gestolen!), maar hier in Nederland niet. Het is ook enkel in het Engels te lezen.

Maar, toen ontdekte ik het boek op Bol! Na veel twijfelen en geschraap op andere gebieden kocht ik dit boek uiteindelijk. Het is zijn geld meer dan waard gebleken!Wat heb ik er van geleerd?

Wat heb ik er niet van geleerd! ‘The Complete Thightwad Gazette’ is een compilatie van een nieuwsbrief die begin jaren ’90 liep. Het onderwerp was zuinig leven en werkelijk alle onderwerpen worden er in besproken. Het idee van een uurloon, slimme recepten en simpele boodschappen tips, ongeveer ieder bespaar idee dat ik heb, is ook te vinden in dit boek.

Het zijn allemaal kleine stukjes tekst, dus ook als je minder goed bent in Engels is het alsnog plezierig om te lezen. Het boek heeft ook een periode op mijn wc gelegen, aangezien je dan steeds een klein stukje kan lezen. Het is echt het boek waarvan ik zeg: als je maar één bespaarboek zou lezen in je leven, laat dat dan deze zijn!

Wil jij dit boek ook kopen? Doe het dan via deze link, ik krijg een kleine reclame-commissie van Bol, maar jij merkt er niets van. 

  1. […] in zaken zoals het kinderkleding systeem hier in huis organiseren. Het idee daarvoor het ik uit de Thightwad Gazette. Door mijn systeem heb ik alle kleding voor een zo laag mogelijk prijs (of meestal gratis) in huis […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *