Press "Enter" to skip to content

Boeken over besparen: Oma’s receptenboek

1

Het is een anoniem, merkloos boekje. Helemaal beduimelt en vol vlekken. De opmaak is simpel, geen flitsende foto’s of mooie pagina’s. Goedkoop papier, een zeldzame zwart-wit lijntekening en een eenvoudig lettertype. Toch is dit nederig boekje één van mijn favoriete kookboeken.

Simpele recepten

Oma’s combineren de meest uiteenlopende nostalgische recepten met vele praktische tips. Stamppotten, stoofpotten, soepen en oude vleesgerechten die makkelijk te maken zijn.

Dit boek leert hoe u eenvoudig en goedkoop overheerlijke gerechten op tafel kunt brengen.

Oma’s recepten is leerzaam en verrassend voor jong en oud.

Zelf kook ik nauwelijks met pakjes en zakjes. Ik vind pannenkoekenmix de oplichterij van de eeuw. Gewoon bloem met een beetje zout, misschien wat vanille extract, en dan direct vier keer zo duur maken! Oliebollenmix vind ik ook zo’n oplichterij, de klant-en-klare mix is niet eens met gist zoals het hoort.

Maar ik heb (anders dan bijvoorbeeld bij cake) het recept voor oliebollen niet zo vaak nodig dat ik het uit mijn hoofd ken. Ik maak ze maar één keer per jaar. Dus dat recept haal ik ieder jaar uit dit kookboek. Hierin vind je de eenvoudige recepten van drie-in-de-pan, hete bliksem en andere Hollandse lekkernijen.Terug naar de eenvoud

In mijn boodschappencursus besteed ik er uitgebreid aandacht aan, maar eten in het seizoen bespaart zowel het milieu als de portemonnee. In “Oma’s Receptenboek” vind ik dan ook recepten met nederige, Nederlandse ingrediënten. De kooktijden zijn (qua groente) aangepast aan onze hedendaagse smaak. Maar de gerechten zijn gemaakt vanaf de basis.

Geen mixen, pakjes of zakjes. Bijna alleen maar dingen die je in jouw keukenkast hebt, of zou moeten hebben. Ik ben fan!

 

Aan het einde van deze maand lanceer ik mijn eigen kookboek met universele recepten. Op die manier kan je eenvoudig inspelen op wat er in het seizoen, in de aanbieding of in jouw koelkast ligt. Interesse? Schrijf je dan in voor mijn wekelijkse mail, zodat ik je op de hoogte kan houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *