Press "Enter" to skip to content

Dé cursus voor groener en goedkoper eten!

5

De afgelopen tijd heb ik er al langer naar gehint, maar eindelijk is het zo ver! Groener en goedkoper boodschappen doen is nu voor iedereen bereikbaar! Ik kan de stap-voor-stap cursus met wekelijkse opdracht vanaf vandaag te koop aanbieden!

Goedkoop is ongezond

Zoals jullie wel weten verspil ik veel te veel tijd op Facebook. Op Facebook spuien mensen in groepen nogal gemakkelijk hun mening. Als ik dan vertel dat wij vanaf een klein budget rondkomen, krijg ik vaak de opmerking dat we dan wel erg ongezond zouden eten.  En dat is niet waar!!

Goedkoop eten kan ongezond zijn. Maar iedere week (of iedere dag) bestellen is niet goedkoop en wel verschrikkelijk ongezond. Duur eten kan ook gemakkelijk ongezond zijn, misschien nog wel gemakkelijker dan eten van een klein budget. Met een klein budget voor boodschappen let je namelijk veel meer op waar je je geld aan wilt uitgeven

Bewuste keuzes maken

Nu moet ik toegeven, voor 50 cent kun je een zak chips halen. Dat is gemakkelijk je mond inschuiven en goedkoop. Voor 50 cent kan je ook een halve kilo wortels (of meer, afhankelijk van aanbieding en seizoen) halen. Daar moet je iets meer moeite voor doen om die te eten, dan die zak chips. Maar het is wel een stuk gezonder.

Of je nu een klein budget hebt of een ruim budget, gezond eten is simpelweg een kwestie van bewuste keuzes maken over wat je in huis haalt. En dat begint bij overzicht en inzicht in jouw kook- en eetgedrag. Wonderbaarlijk genoeg maakt het niet uit met welke intentie je begint. Of je nu goedkoper of gezonder wilt eten, als je meer inzicht creëert op jouw uitgaves of eetgedrag zal het boodschappenbudget dalen.

De kosten van groener

Als je alles normaal blijft kopen zoals je gewend bent, maar alles biologisch haalt, zal je geheit duurder uit zijn. Daarom denken mensen dat milieubewust eetgedrag vaak duurder is. Maar er zijn ook ontzettend veel manieren waarop je bewust kan omgaan met het milieu en daarbij geld bespaart.

Simpele voorbeelden daarvan zijn je eten beter plannen, geen eten weggooien en koken in het seizoen. Zaken als minder vlees eten zal niet alleen goed zijn voor de portemonnee en voor het milieu, maar zullen ook nog eens goed zijn voor jouw lichaam!

Stap voor stap

Het is natuurlijk veel simpeler om enkel op een labeltje te hoeven letten als je groener wilt eten. Net zoals het makkelijk is om enkel op de kiloprijs te letten als je goedkoper wilt eten. Maar als je die twee wilt combineren, dan zijn er veel stappen en zaken om in de gaten te houden. Het is een proces.

En ik help jou bij dat proces!

In mijn cursus groen en goedkoop eten zal ik je leren hoe je slimmer kan gaan eten. Iedere module bestaat uit enkele hoofdstukken met informatie en weekopdrachten. Aan het einde van deze cursus zal je iedere week tientallen euro’s (zo niet meer) kunnen besparen op jouw boodschappenbudget.

Uiteraard is dit afhankelijk van jouw startpunt. Net zoals met afvallen, ik kan geen honderd kilo afvallen omdat er dan geen Eline meer overblijft. Maar er zijn diëten waarmee je honderd kilo kan afvallen, als je in eerste instantie ook dat gewicht kan verliezen. Als jij al behoorlijk goed bent in besparen op boodschappen, dan geef ik toe dat je geen vijftig euro per week extra zal kunnen besparen met mijn cursus. Maar je zal sowieso wel extra kunnen besparen en zal ook sowieso leren hoe je groenere keuzes kan maken in de supermarkt die geen extra geld kosten.

Dat beloof ik! En zo niet: dan krijg je jouw geld terug!

Wil je ook besparen op jouw boodschappen? Klik hier voor meer informatie!

boek cover over besparen op boodschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *