Press "Enter" to skip to content

Duizend euro op een dag: wat doe jij?

12

Wat zou jij doen als je duizend euro op een dag mocht uitgeven? En dan dus binnen 24 uur uitgeven, anders is het weg.

Deze vraag kwam voorbij in een van de (bespaar)groepen op Facebook. Dit stond op een Pickwick zakje, maar ook met de nieuwe serie ‘Steenrijk, straatarm’ is dit een leuke vraag om te stellen. Het is mooi om te zien waaraan mensen het extraatje aan zouden besteden (of waaraan ze het werkelijk besteden, zoals in de tv-serie).

 

De antwoorden

Het gros van de mensen in de groep gaven ongeveer dezelfde antwoorden. De antwoorden die ik wel had bedacht en verwacht.

 • Schulden aflossen
 • Vakantie
 • Huis (verbouwing, hypotheek)
 • Interieur
 • Studie/school
 • Shoppen (kleding en beauty)
 • Speelgoed of uitje voor de kinderen

Schulden aflossen lijkt mij gewoon simpelweg verstandig. Vakantie erg begrijpelijk. En de rest valt ook in die categorieën!De verrassende antwoorden

Deze antwoorden had ik zelf niet verwacht, laat staan bedacht! Maar ik vind er wel wat inzitten.

 • Zwemles
 • Extraatje voor de dieren
 • Investeren in loten

Shame on me, ik zou ons konijntje Dinosaurus gewoon vergeten zijn als ik duizend euro kreeg. Zwemles lijkt mij wel een verstandige optie, maar ik was er niet zelf opgekomen. En investeren in loten, ik krijg er al de kriebels van. Statistisch gezien zou je met minder moeten eindigen, maar wat als…

Wat zou ik doen met duizend euro op een dag?

Oeh, dat vind ik erg moeilijk! Ik zou het makkelijk een paar keer kunnen uitgeven…

 • Mooie, goede borstvoeding lingerie. Met 85G is er gewoon niets in een stenen winkel in de buurt te koop. Online heb ik al een paar miskopen gehad. Een stille wens (nu niet meer zo stil) is om een keer af te reizen naar Super Bra in Rotterdam.
 • Een afwasmachine, echt, ik wens een afwasmachine. Ik ben er met eentje opgegroeid. Mijn handen gaan stuk van de zeep, ik heb last van eczeem. Daarnaast staat er altijd troep op het aanrecht. Maar we hebben geen aansluiting in dit huis en zouden dat dus aan moeten laten leggen. Plus dan de machine kopen.
 • Mijn man twee weken vrij kopen. Hij is echt zoveel leuker zonder werkstress. Ik zou die vent vaker willen zien.
 • Hem een bedrag geven voor zijn computer gedoe. Wordt hij ook heel blij van. Maar hij zou zelf makkelijk die duizend euro meerdere keren voor zijn computer kunnen uitgeven.
 • Herinneringen maken met de kinderen. Weggaan op vakantie met zijn vieren, lijkt mij heerlijk. Of allemaal dagjes uit. Ze mee nemen naar zowel de Efteling, net zoals alle andere grote dure parken in Europa. Zei ik al dat ik het bedrag wel meerdere keren uit zou kunnen geven?
 • Zwemles, wat bij ons sowieso een duur grapje gaat worden bij oudste. Die heeft namelijk dyspraxie, maar zou wel graag met de buurjongens mee willen zwemmen.

Waarschijnlijk zou het een combinatie van die punten worden. Een week mijn man vrij en herinneringen maken. Misschien toch de vakantie van de bovenstaande lijst?

Wat zou jij doen als je duizend euro op 1 dag moest uitgeven?

 1. Om eerlijk te zijn; geen idee… Ik denk in de aflossing van de hypotheek steken, scheelt weer maandlasten ;)…

  • Ja inderdaad, schulden aflossen zou wel het verstandigste zijn!
   Misschien een fairphone voor jou?

 2. Ik denk dus ook heel praktisch aan de aflossing… Maar ook aan nieuwe schoenen en zo. Of aan een paar dagen Eurodisney. 🙂 Eigenlijk geen idee dus.
  Zwemles hebben ze al, maar dat is inderdaad ook een praktische oplossing.

 3. Riet de Brabander Riet de Brabander

  OOOO nou nog een keer een luxe vacantie ik 78 en alleen aow kan niets meer missn zelfs geen
  bloemetje maarik ben nog helemaal gezond en geiet van de natuur dus toch gellukig.

  • En internet! Lang niet iedereen van 78 heeft dat onder de knie. Dat is ook veel lezen en kijken!
   Vakantie hebben wij ook nog nooit gedaan met het gezin, maar dat staat ook in de wensenlijst van mij 🙂

 4. Voor ons zou het 20% van de studieschuld in 1 keer aflossen.Dus ik denk dat ik dat ermee zou doen.

  Al vind ik het ook een leuk idee om naar Disneyland te gaan, voor €1000 kan ik vast mijn ouders ook meenemen. Dat zou ik ook leuk vinden.

 5. Oef dat is een lastige vraag..er zijn zoveel dingen die nog op mijn verlanglijstje staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *