Press "Enter" to skip to content

Geen televisie, hoe doe je dat?

5

Als ik mensen vertel dat wij geen televisie-abonnement hebben, kijken zij mij vreemd aan. Hoe doe ik dat dan, ik heb toch kinderen? En ik moet toegeven, ondanks dat we geen televisie abonnement hebben gebruik ik ons televisie-scherm ook wel eens als oppas. Hoe ik dat dan doe, lees je hier!

Dvd’s

Een simpele manier om kinderen te vermaken zonder televisie-abonnement zou dvd’s zijn. Maar eerlijk gezegd hebben wij er daar maar een paar van. De meeste dvd’s vind ik duur en ik vind het wisselen en alles maar gedoe. We hebben nog een stuk of vijf kinderdvd’s als reserve, maar de andere twee bigshoppers vol met dvd’s heb ik weggeven.

Wij zoeken ons antwoord online.

 Netflix

Al vanaf dat Netflix in Nederland kwam heb ik een account. Eerst deelde ik er een met mijn moeder, nu met mijn schoonouders. We hebben er altijd een kinderaccount op gehad. Deze heeft een leeftijdsgrens. Zo kunnen mijn kinderen zelf kiezen en kijken wat ze willen.

Een groot voordeel van Netflix, naast de play on command, vind ik dat er geen reclames zijn. Vooral tegen het einde van het jaar ben ik daar iedere keer ontzettend dankbaar voor. Ik ken peuters die staan te stuiteren tijdens het reclame blok met het mantra: ‘hebben, hebben, hebben’. Dat hoef ik dus niet mee te maken met mijn kinderen. Met Netflix scherm ik ze daarvoor af.

NPO app

Als we iets willen maar het kan niet via Netflix, keer ik mij meestal naar de NPO app. De Zappelin app is meer iets voor op de tablet, en die hebben mijn kinderen niet meer. Maar de Zappbios zet ik graag voor hun op.

Mijn favoriete programma’s bij de NPO zijn de Keuringsdienst van Waarden, Zembla, Doc2 en Doc3. Maar ook voor de grote evenementen zoals WK’s en EK’s, het Sinterklaasjournaal en de Oudejaarsconference kan je gewoon online, gratis bekijken.

Youtube

Het enige wat ik echt mis binnen de bovenstaande opties is de BBC. Voor inwoners uit Groot-Britannië is dat net zo bereikbaar als voor ons de NPO, maar ik als Hollander mag niet meer zomaar BBC kijken. Als ik meer inkomen ga generen (hopelijk met deze blog!) wil ik wel een account daar aanmaken. Maar voor nu kijk ik stiekem via Youtube naar allerlei gave Britse series. Wat ik bijvoorbeeld heel erg leuk vind is History of the Home.

Verder kijk ik naar TED talks en ben ik groot fan van Casey Neistat en hoe hij vloggen heeft veranderd.Chromecast

Let op, nu komen er affilate links. Ik wil namelijk graag zowel kunnen blijven schrijven als een BBC abonnement kunnen aanschaffen en andere (groene) dromen verwezenlijken.

Internet televisie kunnen wij kijken op een gewone televisie. Een Smart-tv wordt al een stuk betaalbaarder, maar wij hebben nog een goede televisie. Hij is dan al bijna tien jaar oud, hij doet het nog perfect. Het is een platte, met een HDMI ingang. Die heb je nodig voor een Google Chromecast. 

En onder deze link vind je een budget chromecast. Geen garantie of dat een besparing is!

Wij zijn fan van dit apparaatje. Via onze telefoon, pc, laptop of tablet kunnen wij de televisie bedienen. Ontzettend praktisch, zeker als je de televisie gebruikt als oppas voor je kinderen!

Heb jij een televisie-abonnement? Of kijk jij ook enkel online? Of ben je zelfs een stap verder en kijk je geheel geen televisie meer?

  1. Goede blog die mij inderdaad aan het denken zet..

    Ik heb zelf Videoland en als ik een chromecast aanschaf is dat voor mij ook prima.. Ga morgen maar eens bellen.. Bedankt voor je blog!!

    Liefs Dianne

  2. […] Normaal gesproken staan mijn kinderen niet bloot aan televisiereclames. Toen die dus na het Sinterklaasjournaal opeens wel kwamen, zag ik iets gebeuren bij mijn oudste waar ik een ontzettende hekel aan heb. Hij kwam in de modus: “Die ik wil hebben, dat wil ik ook hebben, oh hebben, hebben, hebben”. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat die filmpjes daarvoor zijn bedoeld, zodat hij daaraan geld uitgeeft in plaats van waar hij echt voor wilt sparen. Maar het brein van mijn vijfjarig kleutertje kreeg dat nog niet helemaal mee. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *