Press "Enter" to skip to content

18 hobby’ s die geld opleveren, deel 2

8

Hoe gaaf zou het zijn als jouw potje voor ontspanning geen rode cijfers zouden zijn, maar groene cijfers? Als je echt een zwarte band in besparen wilt krijgen, zorg je dat jouw hobby geld oplevert in plaats van geld kost!  Wat je dan zoal kan doen om geld te verdienen met je hobby?

Gisteren zette ik er al 9 online. Nu volgen er nog eens 9 hobby’s die geld opleveren.

10. Op markten staan

Als je graag op rommelmarkten komt, zou je ook kunnen overwegen om er zelf te gaan staan. Je kan starten met spullen uit je eigen huis te verkopen. Of je kan zelfgemaakte producten verkopen, zoals etenswaar, kleding of ander handwerk.

Als je het niet ziet zitten om ergens de hele dag buiten te staan, kan je natuurlijk ook een online markt opzoeken. Een goed startpunt is uiteraard Marktplaats.

11. Vissen

Mijn moeder vertelde altijd hoe haar ouders samen gingen vissen. Opa was dan met de hengel in de weer en haar moeder zat erbij een boekje te lezen. Met wat geluk hadden ze een lekker avondmaal voor de vriezer.

Zelf sta ik bekend als alleseter en krijg ik dan ook regelmatig vis van familie die wel van vissen houdt, maar niet van vis eten. Handig, lekker en besparend! Verse vis in de winkel is vaak best wel prijzig.

Anita wees bij er op dat je wel een visvergunning nodig hebt en dat er bepaalde regels zijn. Hier kan je meer informatie erover vinden. 

12. Moestuin

Een moestuin kan je zoveel opleveren, dat je het niet meer kan verwerken. Pas dus op met deze besparende hobby, straks geef je het nog gratis weg. Of ruil je het met anderen voor de producten van hun besparende hobby’s. Ook zie ik vaak een kratje bij de straat staan met een blik voor geld.

Zorg ervoor dat je niet in de val trapt van het tuincentrum en allerlei dure zaden ieder jaar haalt! Een moestuin kan je namelijk zo duur maken als je zelf wilt.13. Metaaldetector

Een stiefvader van mij vond niets aan wandelen, maar kon uren doorbrengen met zijn metaaldetector. Hoewel je niet snel een miljoenenvondst doet, heeft hij toch een zeldzame Januskop munt gevonden. Deze kon hij verkopen aan een museum, maar heeft hij zelf gehouden.

14. Honden wandelen

Er zijn mensen die niet van wandelen houden, maar wel van honden. Of ze werken vijf dagen in de week en willen hun beestje niet verwaarlozen. Als je houdt van wandelen met honden kan je altijd overwegen een uitlaatservice te beginnen. Wil je het klein aanpakken, hang een briefje op in de supermarkt of vraag het eens bij de buren.

15. Handwerken

Zelf heb ik een niet zo succesvol avontuur gehad in het handwerkbedrijf, maar ik probeerde er dan ook een volledig loon uit te halen. Als besparende hobby is handwerken echter erg leuk. Je kan eerst dingen voor je eigen gezin maken en daarna ook weer cadeaus. Verder kan je er mee op markten staan of er een blog over bijhouden.

Maar als je echt wilt verdienen met je handwerk ga je patronen maken of lesgeven. Ravelry is een goed startpunt voor de verkoop van patronen.

16. Gamen

In Azië verdienen top-gamers evenveel als topsporters. De finale van LoL word dan ook door miljarden mensen bekeken, terwijl het hier in Europa nauwelijks bekend is. Maar ook hier verdienen gamers een behoorlijk uurloon. Dat kan via Twitch of Youtube, maar ook in competitie.17. Pokeren

Deze hobby kan je ontzettend veel kosten, maar ook ontzettend lucratief zijn. Online of met je vrienden kan je voor een klein bedrag spelen, maar als je hier goed in wordt zijn er ook grote competities. De leercurve is steil, maar de beloningen kunnen groot zijn!

18. Mystery shoppen

Zelfs als je enige interesse geld uitgeven is, kan je geld verdienen met je hobby. Via mystery shoppen krijg je een vergoeding als je hun opdrachten vervult. Zorg wel dat je een betrouwbaar bedrijf vind!

Zelf ben ik van het naaien, handwerken, tuinieren, sta ik graag op markten en kan ik koken, bakken, wecken, inmaken, jams maken. Van schrijven probeer ik zelfs mijn werk te maken. Mijn man aspireert Youtuber te worden en is al actief gamer op Twitch.

Welke hobby levert jou geld op?

 1. We hobby-en wat af in Nederland 🙂
  Bij alles ken ik wel iemand dat zo wat aan zijn hobby verdient. Mijn buurman heeft naar eigen zeggen veel geld verdiend met online pokeren (oid). Een vriendin deed een tijd mystery shoppen. Weer een ander handwerkt zoveel dat ze het overtollige verkoop. Met andermans hond wandelen vind ik ook een goeie. Heb je wel de lusten, maar niet de lasten 🙂
  Maar eh…vissen moeten toch weer terug gezet worden na het vangen??

  • Ohjee, echt waar? Meen je dat van die vissen?
   Het is zeevissen dat zij doen, ik weet niet of daar andere regels voor gelden? Ook gaat die familie naar van die speciale visvijvers bij kwekers. Dus ik denk dat het daar wel mag.
   Hoop ik.
   In ieder geval ken ik dus niet precies de regels. Als ik kijk op een site met uitleg over visvergunningen staat er ook dat er voor zeevissen geen vergunning nodig is.
   Ik zet er even een opmerking bij in de blog, dankjewel!

   • ik ken de regels ook niet precies hoor, weet alleen dat je in de rivieren en wateren de vis weer terug moet zetten. Met zeevissen lijkt het me anders. En bij kwekers mag je je vangst vast en zeker meenemen. Ik krijg onderhand wel enorm zin in een haring…:-D

 2. Bedankt voor je leuke reacties op mijn (oudere) blogposts. Altijd mooi om te zien dat ze nog steeds stof tot nadenken geven. Wat betreft de molton kussenslopen: ik doe molton kussenslopen om het hoofdkussen en daar overheen het kussensloop van het beddengoed. Molton absorbeert veel vocht, dus lichaamsvocht van de nacht wordt in de molton opgenomen en minder in het hoofdkussen. Bedoeld om het hoofdkussen langer mooi te houden en bedgespuis minder kans te geven. Ik heb op het matras ook een molton, daar overheen een hoeslaken.

 3. Ahh over matras heb ik ook een molton. Ik doe zelf graag recykleren dus vandaar dat ik er op doorklikte! En dat is dus nog steeds relevant zulke blogs.
  En ik had al eerder op je site gekeken maar nu even wat meer de tijd genomen…

 4. Rommelmarkt leverde me hier in een avond en een ochtend toch ruim 50 euro op. Helft voor spaarpotten van de kids, helft voor vakantiebudget. Best leuk meegenomen…

  • Ja inderdaad! Maar het is wel een kwestie van goed voorbereiden, en geluk hebben: dat het weer goed is, dat je een goede plek hebt, dat er de juiste mensen komen die voor jouw spullen gaan.
   Plus je moet het natuurlijk ook charmant kunnen, verkopen. Als je uitstraalt dat je plezier hebt zal het ook sneller gaan.
   Ik vind het in ieder geval een lucratieve hobby, maar te wisselvallig om mijn beroep van te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *