Press "Enter" to skip to content

Jaardoelen en vooruitzichten

2

De eerste week van januari begon de geweldige mailcoaching van Sjoukje over het bepalen van je jaardoelen. Uiteraard heb ik die gelezen, maar vervolgens niets mee gedaan. De printer is stuk, ik had een oorontsteking en zo had ik wel meer van die redenen. Ik ben namelijk een theorie-persoon. Doelen leiden tot actie en daar heb ik wat moeite mee. Nu ga ik echter er wel wat mee doen, dit zijn de jaardoelen en vooruitzichten van Mergendise.

Doelen zetten

Ieder jaar schreef ik als kind en puber wensen en doelen in mijn dagboek voor het komende jaar. Jammer genoeg schoot het dagboek schrijven erbij in toen de kinderen kwamen. De jaarwensen en doelen bestonden alleen nog maar in mijn hoofd. En dat is een stuk minder leuk terugkijken!

Uiteraard ben ik erg blij waar ik ben vergeleken met vorig jaar. Mijn zware zwangerschap is voorbij en ik heb een vrolijk, vriendelijk ventje van zeven maanden erbij. Deze blog begon ik drie maanden na zijn geboorte (gewoon, omdat het kan) en ook een soort baby van mij geworden. Voor mijn baby’ s wil ik goed zorgen! En coach Sjoukje zegt dat om goed voor mijn blog te zorgen, ik doelen op papier moet zetten.

Dus dat doen we dan maar!

Meer over doelen stellen en het waarom kan je in deze klassieker lezen:Mijn blogdoelen

De eerste inkomsten van deze blog heb ik binnen. Dat heeft ons de afgelopen maanden erg uit de brand geholpen, toen we van een weekloon (2 december) overgaan naar een maandloon (24 januari). En dat stukje zekerheid en rust, dat ik ook in kan brengen, smaakt naar meer.

Dus naast dat ik het gewoon ontzettend leuk vind om stukjes te schrijven en zoveel mogelijk mensen te helpen, wil ik ook meer aan deze blog verdienen. Dat betekent voornamelijk ook meer eigen producten maken en mijn doelgroep vinden. Mijn verhaal over besparen zonder budgetteren stelde verscheidene chaoshoofden gerust. Dus ik vermoed dat ik daar nog wel in behoeften kan voorzien!

Enfin, meer lezers is de basisbehoefte van alle bloggers. Hoe zien die getallen er bij mij uit?

  • nieuwsbrief opzetten en 1000 leden krijgen
  • 20.000 pageviews per maand
  • 4 eigen producten
  • 1000 pinterest volgersPageviews

Sinds de lancering van mijn blog heb ik ongeveer 7.000 pageviews per maand. Nu ben ik een paar keer ziek geweest en zijn er daardoor grote dips in mijn statistieken. De oplossing hiervoor is meer vooruit plannen (blogs op voorraad) en meer automatiseren. En daarnaast, meer mensen bereiken met mijn boodschap! Dat doe je via een nieuwsbrief en social media.

Ik wil mijn pageviews dit jaar dus verdrievoudigen. Ambitieus? Misschien. Haalbaar? Waarschijnlijk wel. Niet geschoten is altijd mis en hoe hoger het doel, hoe hoger de uitkomst zal zijn.

Nieuwsbrief

Deze heb ik de eerste week al opgezet en de eerst leden hebben zichzelf al aangemeld! Ontzettend leuk om te merken dat jullie ook echt meer van mij willen weten. Dus ik ga nu wekelijks een bericht uitsturen via de mail met wat extra informatie, verhaal en tips en de blogs van de afgelopen week. Als je ook de Mergendise nieuwsbrief wilt ontvangen kan je onderaan iedere blogpost je mailadres achterlaten!Social media

Voor Instagram en Facebook heb ik geen concrete getallen. Maar deze twee media vind ik leuk en ze groeien als vanzelf. Aangezien ik niet alles tegelijk kan (iets met ook nog drie kinderen en een huishouden) hoef ik van mijzelf geen doelen hiervoor te stellen. Alleen voor de toekomst is het misschien wel leuk om te weten waar ik vandaan kom, dus de getallen op 1 januari 2018 waren: Instagram 103 volgers, Facebook 564

Hetgeen waar ik wel zwaar op wil inzetten is Pinterest. Dat is toch wel de plek waar mensen informatie zoeken, en dat is precies wat ik hier met mijn blogs bied. Aangezien Pinterest daarnaast ook een beetje ongrijpbaar is voor mij, zal ik mij hier het meest op inzetten. De moeilijkste klussen het eerst, toch? In ieder geval had ik op 1 januari 65 volgers. Dat moeten er dus 1000 worden. Wederom ambitieus, maar het moet wel haalbaar zijn.Eigen producten

Op dit moment heb ik enkele posters in mijn webshop staan, sommige gratis, andere voor een klein bedrag. Dit wil ik graag uitbreiden. Ook wil ik mijn webshop koppelen aan iDeal zodat het voor jullie makkelijker wordt om de producten te krijgen die jullie nodig hebben. Ik denk aan meer dingen dan enkel posters en printables, maar dat is allemaal nog in vroege fase.

Jullie zullen er vast meer over horen!

Heb jij moeite met het concreet maken van doelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *