Press "Enter" to skip to content

Kinderen en katten willen hetzelfde

4

Zoals je misschien wel weet zitten mijn man en ik niet altijd op één lijn qua huishouden. Ik ben nogal een creatieve chaos, hij heeft de armzalige taak van puinruimer. Zonder hem zou het huis onleefbaar worden, dat geef ik grif toe. Maar hij ziet overal rommel in. En jammer genoeg zijn de huisgenoten het daar niet mee eens.

Nu mijn vraag: waarin komen katten en kinderen overeen?

Zodra ze een doos zien, springen ze erin. 

Een peuter en kleuter in een kartonnen doos met stiften in hun handen

 

Zodra de Kruidvat voor de komende drie maanden luiers levert, duiken mijn kinderen in de doos. Het worden boten, huizen en prachtig versierde onderkomens. Ze pakken stiften, scharen en lijm. Over het algemeen zoeken we een middenweg tussen de behoeften van mijn kinderen en die van mijn man. De kartonnen doos mag tot het weekend blijven staan, daarna mag mijn man het als oud papier beschouwen.

Cadeaus en spelen

In december heb ik meerdere malen geschreven over hoe je door meer tijd te besteden in plaats van geld, meer gewaardeerde cadeaus kan geven. Dat kunnen ook gratis dingen zijn, zolang je maar een belangrijke behoefte vervuld van de ontvanger. Nu komen er weer verjaardagen aan van twee kinderen, dus dit thema is voor mij weer erg relevant.

Binnenkort wordt mijn jongste één jaar. Het is mijn derde zoontje en ik heb geen flauw idee wat een leuk cadeau is voor hem. Een kennis zei toen tegen mij: het enige waar ze mee spelen op die leeftijd is de verpakking, dus schenk daar aandacht aan. Daar heeft ze helemaal gelijk in!

Minder troep

Op de koningsmarkt heb ik mijn slag kunnen slaan voor mijn baby en mijn peuter. Baby wordt over een paar weken dreumes, een maand later wordt peuter een kleuter. Voor die kleintjes lagen er bergen speelgoed. Vooral het baby-spul was erg goed vertegenwoordigd.

Al eerder zei ik dat tweedehands spul veel beter is om te geven. Zeker voor kinderen en zeker voor de allerkleinsten. Ze spelen er ongeveer een jaar mee, daarna zijn ze eruit gegroeid. En dan is het nog als nieuw. Weggooien is zonde, dus bewaart iedereen het en probeert het op de koningsmarkt te verkopen. Maar bijna niemand durft het te geven. Dus liggen er makkelijk honderden rammelaars en ander babyspeelgoed in de containers van koningsmarkt.

Behoeften van een dreumes

Voor mijn derde zoontje, voor zijn eerste verjaardag, heb ik dus een zo goed als nieuw Chicco baby-sleutel-vormpjesstoof in de vorm van een huis gekocht. Voor 2,00. Als bonus heb ik er nog een ander babyspeelding erbij gekregen, gewoon omdat zij mijn oudste zoontje schattig vond.

Nu nog op zoek naar een mooie doos om het in te doen. Gevuld met kranten en oud papier die hij eruit moet vissen voor hij bij het cadeau komt, zal het perfect voldoen aan de behoeften van mijn baby. Gelukkig zitten mijn man en ik hierover wél op één lijn. Alhoewel hij waarschijnlijk weer zal zuchten dat hij de puin mag opruimen. Arme man…

 1. Wij kochten ook altijd graag speelgoed op Koningsdag. Je vond daar echt uitstekende kwaliteit speelgoed zoals Duplo en Knex voor een zachte prijs.

 2. Eline Weber-Mergen Eline Weber-Mergen

  Mijn oudste was super enthousiast, hij kwam thuis met tien dino’s

 3. Haha, herkenbaar van de dozen. Bij mijn ouders is het zelfs vaste prik voor de meiden; die gaan meteen naar de garage, halen doosjes en gaan vanalles knutselen. Hier thuis ook zóveel plezier met dozen gehad. Maar ja, het kan wel eens moeilijk zijn om ze weer uit huis te werken. Dan kan ik alleen ongezien doen en die momenten zijn helaas schaars.
  Ik kocht ook wel eens wat online bij Lobbes en die verpakken het altijd in dozen met een kleurplaat op de buitenkant. Echt, superleuk. Rond Sinterklaas krijg je dan bijvoorbeeld een doos met die je om kunt bouwen tot stoomboot en inkleuren.
  Wat ik ook een keer gedaan heb met een enorm grote doos waar de in konden zitten, is er gaatjes in prikken en daar de lichtjes van een lichtsnoer in duwen. Dan hebben ze een hut met sfeerverlichting.

  • Wat een ontzettend leuke ideeën!
   Hier heb ik de regel met knutselwerken: je mag er tien bewaren (op je kamer). En we hebben 1 plek in de woonkamer voor dingen aan de muur. Komen er teveel, dan moet er worden gekozen. Dat helpt redelijk goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *