Press "Enter" to skip to content

Koken voor de vriezer

3

De vriezer eet geen brood, maar kost wel stroom. Daarom kook ik voor de vriezer, dan bespaar ik. Een gevulde, goed gebruikte vriezer is namelijk een geweldig bespaar-apparaat!

Vriezer-fanaat

Dat ik dol ben op mijn vriezer, is misschien wel duidelijk. Ik doe er allerlei vreemde soorten voedsel in, gebruik het voor andere bizarre zaken, maar zie het vooral als mijn verlengde voorraadkast. In mijn cursus over beter eten besteed ik dan ook ruim aandacht aan de vriezer.Koken voor de vriezer

Soms heb je van die dagen, dat je maaltijdplanning helemaal niet goed past. Je hebt pech met de auto, een kind is ziek geworden, of er is iets anders tussengekomen. Het liefste plof je op de bank neer en doe je helemaal niets. Maar er moet wel gegeten worden…

Dan is het ontzettend handig als je een zelfgemaakte, voedzame, gezonde en goedkope kant-en-klaar maaltijd in de vriezer hebt liggen! Koken voor de vriezer is op dat soort dagen echt een uitkomst!Ja maar…

 • Ik vind aardappels uit de vriezer niet lekker!
 • Dat kost zoveel tijd/geld/moeite!
 • *insert andere bezwaren hier*

Ik vind aardappels uit de vriezer ook niet lekker, dus… Dat kook ik ook niet voor de vriezer. (Sterker nog, ik houd zelfs niet van friet van aardappels uit de vriezer. Gelukkig snijd mijn man ze met liefde vers voor mij.)

En in the long run bespaart het wel tijd, geld en moeite. Besparen is vooruitzien schreef ik eerder al. Voor de vriezer koken is vooruitzien en super georganiseerd (haha! ik!). Nee echt, probeer het maar eens, het geeft zoveel rust om te weten dat je altijd een lekkere, gezonde, goedkope maaltijd kan pakken.Hoe dan?

Op mijn andere website heb ik er al een aantal recepten voor uitgewerkt. Over italiaans koken, mexicaans en (voor over een paar maanden) courgette-gerechten. Deze recepten zijn flexibel en kan je aanpassen aan wat er in het seizoen is.

Daarnaast kan je deze blog in de gaten houden! De komende maand gaat namelijk, als opvolging van de afgelopen maand over boodschappen, over eten koken! En aan het einde van de maand wil ik weer een nieuw e-book af hebben, boordevol met flexibele recepten. Dan kan jij invriezen wat jou lekker lijkt.

Wil je niets missen? Ga mij dan via de email volgen!

 1. Marielouise Marielouise

  Onze vriezer is niet groot dus die zit snel vol.

  Ik heb het weekmenu en de boodschappenlijst klaar.
  Dit wordt de eerste keer dat we alles voor 1 week tegelijk gaan halen.
  Of het bevalt zien we later wel.

  • Super zeg!
   Het is altijd even wennen naar week boodschappen, aangezien je dan moet inschatten hoeveel je gebruikt van iets (en dat zaken wel eens op zijn). Maar als je het een poosje de tijd geeft, ga je ontzettend besparen. Veel minder impuls aankopen!

   Dank voor het delen, ben benieuwd hoe je het ervaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *