Press "Enter" to skip to content

7 manieren waarop ik gratis date met mijn man

4

Mijn man en ik moeten rondkomen van een klein budget. We hebben daarnaast drie kleine zoontjes van 0 tot 5 jaar. De oudste heeft slaapproblemen, kortom: we zijn huisgebonden qua dates. Maar toch, zonder het huis uit te gaan en zonder (veel) geld te besteden hebben regelmatig een leuke avond samen. Lees verder voor de 7 manieren waarop ik gratis date met mijn man!

1. Yahtzee en een biertje

Mijn man houdt niet van nieuwerwetse fratsen spelletjes. Dus heb ik bij de Action of Big Bazar een Yahtzee blok op de kop getikt en een doosje dobbelstenen. Zakje borrelnoten erbij, biertje en gaan met die banaan. We zijn allebei heerlijk competitief, dus het is altijd ontzettend spannend met zo’n combinatie van tactiek en geluk!

Nu ook opeens weer zin in Yathzee? 

2. Samen koken

De kinderen gaan rond 18.30 en 19.00 naar bed. Dus als we geluk hebben en de baby werkt mee, gaan we soms samen koken. Het is heerlijk om samen te werken, elkaar dingen te laten proeven en te kletsen. Samen koken is zoveel leuker dan voor elkaar koken!

Wil je weten hoe je het koken goedkoop kan houden? Lees dan hier mijn tips!

3. Netflix & chill

Ja, deze is niet alleen voor mensen onder de 25. En dan bedoel ik natuurlijk niet de Albert Heijn manier. Soms slepen we de matrassen naar beneden in de woonkamer, kaarsjes aan. Weer wat anders dan gewoon op de bank zitten!


4. Online gamen

Oké, hiervoor moet je eerst wel een behoorlijke investering hebben gedaan. Maar wij hebben beiden een gaming pc (ik de oude van mijn man). Hij maakt ook YouTube filmpjes en is op Twitch te vinden, dus hij neemt het spelen echt wel serieus. Ik gamede voor kinderen fanatiek, maar dat neemt nu teveel tijd in beslag. Alleen vind ik het wel leuk om soms met hem mee te doen, te volgen waar hij mee bezig is. Oprechte interesse voor je geliefde is de beste manier naar elkaars hart.

Heel soms maken we er een speciale uitzending van op zijn streaming kanaal, de meeste kijkers vinden het erg grappig dat hij een vrouw heeft die weet hoe gamen gaat. En dat is natuurlijk weer ontzettend vleiend voor mij!

Mannenhand op stapel kaarten

5. Kaarten

Mijn gehele middelbare school creëerde ik tussenuren om te kunnen kaarten. Nee, ik was niet echt een model-tiener. Maar hé, ik heb nu een universitaire graad op zak, dus uiteindelijk is het goed gekomen. Ik vind het dus ontzettend leuk om te kaarten met mijn man. Het gaat ook met een bakje borrelnoten en een biertje, net als Yahztee.

Alleen wil mijn man de laatste tijd niet meer echt kaarten met mij. Hij heeft eindelijk door dat ik tijdens de tussenuren niet alleen kaarten leerde, maar ook op een creatieve manier delen en kaarten laten verdwijnen. Beetje jammer, het is toch ook best een spel om mij te betrappen?

Ach ja, we hebben nog genoeg andere opties. Ik kan niet wachten tot mijn zoons groot genoeg zijn om te leren kaarten!6. Hapjes avond

Mijn man kon bij zijn vorige baan een fles wijn winnen als bonus. Dat combineerde we vaak met hapjes-avond. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt, maar een avond alle schermen uit en gewoon kletsen bij kaarsen en wat lekkers op tafel is zo ontzettend goed voor je relatie!

Inspiratie nodig voor lekkere hapjes?

7. Meer opties

Mijn man houdt niet van fratsen, ik wel. Op Pinterest staan genoeg ideeën om relatiespellen te spelen, of thema-avonden te verzinnen voor thuisdates. Ook kan je, als de kinderen wat ouder zijn, samen gaan wandelen of naar gratis evenementen bij jou in de buurt.

Een klein budget hoeft niet te betekenen dat je relatie er onder moet lijden! Blijf daten, blijf praten. Hopelijk heb ik je geïnspireerd!

 

  1. Danielle Danielle

    Nu ben ik benieuwd naar de vlogs van je man!

  2. Je tips komen als geroepen! Ik heb echt zin om even weer een moment tijd te hebben met mijn man samen. Maar het moet de wereld ook niet kosten. Wij gingen nog wel een Mario Karten vroeger op de wii (duidelijk een aanschaf uit ons onbezonnen tijdperk 😀 ). Misschien kunnen we dat doen. Maar eerst vanavond samen naar The Voice of Holland kijken, da’s zo’n vast punt voor ons in de wintermaanden.

    • Graag gedaan! Ik moet er ook regelmatig bewust voor kiezen, er is zoveel afleiding in het leven!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *