Press "Enter" to skip to content

Een verzameling leesvoer van mijn hand

2

Deze site ben ik begonnen omdat ik graag schrijf over besparen en consuminderen. Nu schrijf ik sowieso graag, al wat langer, en heb dan ook nog een website en ben vaste gastblogger. Er staat dus genoeg van mij online! Hier volgt een verzameling van mijn stukjes bij andere websites die gaan over besparen, consuminderen, ecologisch bezig zijn en andere hippie-boom-knuffel-gedrag.

wasmachine

Zelf wasmiddel maken

Jaarlijks besteed ik minder dan €5,- aan wasmiddel. Toch draait de 7 kilo wasmachine hier bijna dagelijks. Met drie zoontjes van 0, 3 en 5 jaar kan ik eigenlijk niet anders. Mijn ultieme besparing over de afgelopen jaren was dan ook om zelf wasmiddel te gaan maken. Vooral aangezien mijn huid tegen een heleboel stoffen niet kan. Daardoor is mijn keuzes beperkt tussen Neutral e.d. of… zelf wasmiddel maken!

gekleurde rijst met een autootje erin

Gekleurde rijst

Zelf speelgoed maken is vooral bij de kleintjes een grote besparing. Deze rijst staat drie jaar later nog in de kast! Alhoewel ik er wel eens een pak witte rijst bij heb moeten gooien. Een dreumes of peuter speelt namelijk niet echt netjes er mee…spaarpot gemaakt van een lege pot met dinosaurussen erop geschildertSpaarpot maken

Nog een blog voor de kinderen! Maar deze is gericht op een iets oudere leeftijd. Een spaarpot die de kinderen zelf kunnen maken. Misschien met een beetje hulp, afhankelijk van de leeftijd.

Ik ben zelf spaarpotten gaan maken aangezien mijn kleuter enkel dingen accepteert die te maken hebben met dinosaurussen. Om dus te zorgen dat zijn centjes werkelijk in een spaarpot verdwenen, moesten er wel dinosaurussen op staan. Dus pakte ik een pot, een hamer en een kwast.

Leren sparen als kind is het eerste stap naar een financieel gezonde toekomst!

geleidehond tussen de doppen

Doppen sparen voor geleidehonden

Als je een klein budget hebt, is het moeilijk om ook nog iets te doen aan goede doelen. Maar door de doppen van de flessen af te draaien die je anders toch weggooit of inlevert, kan je meehelpen aan geleidehonden te trainen! Daar word ik ontzettend blij van!

zelfgemaakte appeltaart in een bakblik op een theedoek

Appeltaart: de ultieme vergelijking

Een ludieke blog op de website van Sjoukje over appeltaart. Maar eigenlijk gaat het niet echt over appeltaart. Het gaat erom dat je bewust keuzes maakt tussen tijd, kwaliteit en inspanning. Welke waarden zitten er achter de keuzes die jij maakt? Wat vind je belangrijker?

Aan de hand van appeltaart ga ik daar dieper op in.

Zo, dit is de eerste verzameling van blogs van mijn hand! Smaken deze naar meer? Gelukkig raakt deze website ook steeds meer gevuld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *