Press "Enter" to skip to content

Toffe site: Het moederfront

3

De reden dat ik deze blog ben begonnen, is omdat ik thuis wilde blijven voor mijn kinderen. Zes jaar geleden zocht ik online of ik nu de enige gek was, die met een universitaire graad ervoor koos om thuisblijfmoeder te worden. Al surfend vond ik een hele website daaraan gewijd: Het Moederfront.

Een doel voor ogen

Mijn stokpaardje is dat als je een doel hebt, het besparen vanzelf gaat. Geld moet een richting hebben. Ik wilde persé thuisblijven bij mijn premature huilbaby. Deze had mij ontzettend hard nodig. Om zijn behoefte te vervullen, hadden wij ontzettend hard besparingen nodig. Anders was het niet mogelijk geweest om hem zo te begeleiden dat hij nu op het speciaal onderwijs zit, lekker in zijn vel en de beste is van zijn klas.

Deze website heeft mij gesteund in deze keuze. Moederschap is een ondergewaardeerde taak in de samenleving. In de loop van de afgelopen zes jaar heb ik wel veel meer geluiden gehoord dat millennial moeders er steeds vaker bewust voor kiezen om thuis te blijven. Daar heeft deze site onder andere aan bijgedragen!
zwart-wit foto van vrouw in stoel met laptop op schoot en roze detail van cowboylaarzen
Nicole Orriëns, eigenaar van de website Het Moederfront

Iedere moeder thuis?

Met mijn studie geschiedenis heb ik genoeg ervaring opgedaan over hoe het vroeger was. Ik pleit er echt niet voor om alle vrouwen thuis te houden. Ik ben ontzettend blij dat ik heb kunnen studeren en de mogelijkheid tot werken heb. Maar de huidige regering en de huidige mindset is erg veroordelend tegenover vrouwen die besluiten (tijdelijk) te kiezen voor fulltime moeder zijn. Dat stuit mij tegen de borst.

De huidige regering heeft de regels zo veranderd dat een kostwinnersgezin er nog veel slechter vanaf is dan een alleenstaande ouder, in absolute cijfers. Dat vind ik pure veroordeling van een keuze die soms niet eens geheel vrij is (zoals bij mij). Afgelopen december verscheen hierover nog een artikel in de Elsevier.Toffe site

Omdat deze website mij gesterkt heeft in de moeilijke keuze die ik had, vind ik het een ontzettend toffe website. Het heeft mij jarenlang gesteund met het feit dat ik niet alleen ben erin. Dat er meer vrouwen zijn die er bewust voor kiezen, ondanks wat de buitenwereld er mee doet. Dat ik een waardevolle rol heb, ook al doe ik niet wat de regering het liefste zou zien.

Het heeft mij gesteund in mijn doel voor ogen te houden, waardoor ik mijn zwarte band in besparen heb kunnen halen.

Hebben jullie ook een website of blog die je heeft gesteund in jouw levenskeuzes?

  1. Wauw, wat fijn om te lezen dat Het Moederfront je het gevoel heeft kunnen geven dat je niet de enige bent, en dat je niet gek bent als je graag fulltime voor je kinderen wilt zorgen. En dat dit ook een legitieme optie is. Dat is precies wat ik graag wil bereiken met Het Moederfront.

    Superfijn om dit te horen!

    • Ja en dat al zes jaar terug… Soms duurt het lang voor complimenten gegeven worden, denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *