Press "Enter" to skip to content

Toffe sites: Ingrid zij kookt

4

Ingrid, zij kookt, altijd en continu. Zelfs toen zij de afschuwelijke griep van de afgelopen winter was, maakte zij ‘even een simpele risotto’ voor haar hongerige meute. En naast dat zij altijd kookt, maakt zij er ook nog de meest prachtige foto’s ervan! En is ze een super sympathieke beheerder van een gigantische Facebookgroep!

Koken met pure passie

Voor haar werk kookt zij en voor haar blog kookt zij. Ze heeft gelukkig twee grote zonen en een hongerige, hardwerkende man, dus al haar eindproducten worden met liefde in ontvangst genomen door een enthousiast publiek. (Met een peuter en kleuter ben ik daar wel eens jaloers op, als er weer borden worden weggeschoven…) Eén van haar zoons doet uiteraard een koksopleiding!

Ze predikt koken zonder pakjes en zakjes. Op haar groep worden ook geen recepten toegelaten met pakjes of zakjes. Zelf maakt ze geen gebruik van kant-en-klare mayonaise, vanille-essence of andere zaken die normaal gezien worden als ‘basis ingrediënt’. En dát vind ik ontzettend inspirerend!

Basis koken

Als bespaar-kok vind ik haar passie voor koken vanuit de basis ontzettend interessant. Het is namelijk vaak (!) een stuk goedkoper dan wanneer je iets kant en klaar koopt. En zeker een stuk lekkerder dan de meest goedkope variant. Net zoiets als met brood bakken, zelf bakken kan iets goedkoper zijn dan het goedkoopste brood, maar zelf lekker luxe brood maken is veel goedkoper dan luxe, vers bakkersbrood!

Daarnaast maakt zij gebruik van klassieke manieren om koken zuiniger te maken, zoals de hooimadam. En heeft zij praktische tips voor dat ellendige bakpapier. Of hoe je zelf worstenbroodjes kan maken, pitabroodjes, croutons, pannacotta, cheesecake, advocaat, yoghurt, en… Nog zoveel meer!

Kook jij vanuit de basis? En hoe ver ga jij daarmee?

 1. Wat leuk en lief! Dank je voor deze aardige blog. Ik kook met plezier voor iedereen zonder pakjes of zakjes al zou het alleen al zijn voor de smaak die 1000x beter is.

 2. Lot Lot

  Voor de FB groep heb ik me meteen aangemeld, en haar blog staat bij de favorieten. Ik heb al een hele verzameling kookblogs daar en soms ben je een beetje uitgekeken op een paar dus een aanvulling is zeer welkom
  Ja ik kook graag vanuit de basis, al gaat het mij iets te ver om bv mayo zelf te maken. Meestal heb je dan ook een hoeveelheid die niet binnen redelijke tijd op komt maar met 2 personen.
  Ik kook graag met restjes als basis en soep is ook een grote favoreit.

  • Eline Eline

   Mayonaise vind ik niet zo moeilijk of veel werk, maar mijn man vind het te zuur… plus met de kleine kinderen vind ik rauwe eieren een beetje spannend.
   Maar ik volg haar met veel plezier! Ook juist in de groep, daar zie je ook hoe ze recepten aanpast en verbetert (en dus niet de blog halen).

   Dank voor je reactie! Zal ze leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *