Press "Enter" to skip to content

Toffe sites: Lekker leven met minder

4

Het is eindelijk tijd voor weer een nieuwe toffe site om in de spotlight te zetten. Niet dat ik niet genoeg websites en blogs ken die jullie aandacht verdienen, maar ik had mijn aandacht even verlegd naar andere bespaar-motivators. Dus het is de hoogste tijd om nu eindelijk aandacht te schenken aan de leuke site van Adine van Lekker leven met minder!

Alleen de naam en ondertitel maken mij ontzettend blij. Het is zo positief ingesteld! Dat zijn de berichten en verhalen op de website ook. Daarvan wordt besparen en budgetteren leuk!

Ontstaan

Adine is al veel langer bezig met haar website dan ik, ook al is zij maar een jaartje ouder. Zij kwam in de knel nadat zij naïef een huis had gekocht. Problemen met de hypotheek zorgden ervoor dat zij goed moest gaan kijken naar haar financiën. Om zichzelf gefocused te houden is zij haar blog begonnen.

Tegenwoordige tijd

Nu is zij uit de financiële problemen, maar geld en besparen is een blijvend thema in haar leven geworden. Zij schrijft dan ook zeer actief. Wat ik leuk vind, is dat zij zowel een mengeling heeft van tips en trucs als dat zij ook aandacht besteed aan nieuws op financieel gebied.

Ikzelf schrijf voornamelijk evergreens (alhoewel mijn laatste blogs voornamelijk december-groen zijn). Actualiteiten, hypotheken en dat soort gebieden vind ik persoonlijk enigszins saai… Maar als iemand het in perspectief plaatst en zijn mening erover geeft, vind ik het opeens wel leuk. Daarom volg ik Adine dus graag. Ik leer van haar en leren vind ik het allerleukste om te doen in het leven.

(Oke, er zijn wel meer dingen die ik allerleukst vind, schrijven bijvoorbeeld, of mijn kinderen, of andere dingen die met ‘maken’ te maken hebben.)

Series

Daarnaast heeft zij een hele leuke serie over Geld en Relaties. Daarover heb ik al eens een blog geschreven voor Sjoukje van Meer Geld, Minder Stress. Nu heb ik al een paar maanden (foei, Eline!) de vragenlijst voor deze serie in mijn mailbox zitten. Ik heb daar namelijk ook best wat over te vertellen, én ik lees haar serie ontzettend graag. Het is echt mijn favoriet.

Dus ik denk, dat ik die binnenkort maar eens uit ga werken. Tot die tijd zal je het met de verhalen van anderen moeten doen!

  1. Aaaahhh!! Wat leuk dat je mijn blog hier bespreekt! En dat hij in de categorie met ‘toffe sites’ valt 🙂 Ik ben even stil van de complimenten. (Als je mijn vriend vraagt: dat gebeurt niet vaak, dat stil zijn) En je antwoorden zijn van harte welkom, dus ik houd mijn box in de gaten 😛

    • Haha, helemaal waar toch? Ik was de serie alleen weer even uit het oog verloren tot iemand mij er op wees, maar jij hoort er echt bij 😉

  2. Volhouder deze schrijfster van dit blog. Veel blogs hebben een veel kortere levensduur.
    Omdat zij uit de problemen is, heeft ze een heel andere bredere insteek over geld. Prima geschreven, fijn te lezen. Het blog is boven het gewone zuinige getrokken.

    • Ja, ik vind het ook een ontzettende leuke blog om doorheen te bladeren en te volgen! Ook de ontwikkeling die ze heeft gemaakt qua perspectief vind ik mooi om te zien. Ik kan alleen maar proberen haar voorbeeld te volgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *