Press "Enter" to skip to content

Toffe sites: Puur Suzanne

2

Deze week een toffe site die ik niet al jaren ken of met wie ik een online vriendschap heb. Quel shock! Het is een site die ik als tip kreeg, aangezien ik net een nieuw pad ben ingeslagen op voedselgebied. En dan is een nieuwe bron van goede informatie erg fijn!

Zonder vlees

Misschien heb je het gemist, maar… Sinds een maand ben ik vegetarisch gaan eten. Niet dat ik tegen het eten van dieren ben, maar wel tegen hoe de gemiddelde dieren tegenwoordig behandeld worden voor ze vlees worden. Natuurlijk kan ik dan voor bio-eco-knuffel-dieren gaan, maar… Dat zit jammer genoeg niet in het bereik van mijn budget.

Nu heb ik ontzettend lang op de wip gezeten tussen ‘Ja maar’ en mijn idealisme. Vlees vind ik namelijk lekker. Of vond. Ik had laatst per ongeluk een stuk vlees naar binnen geschoven en ik vond het helemaal niet meer lekker. Raar hoe het brein werkt.

Alleen ben ik er nu achtergekomen dat de vegetarische vleesvervangers ook ontzettend duur zijn. De boerenkool met rookworst is daardoor een stuk duurder geworden. Dierlijke rookworst kost 70 cent. Een plantaardige nep-rookworst kost 2,50. Een biologische rookworst is even duur. Wat dat betreft maakt het dus niet uit of ik vegetarisch ben gaan eten of niet.

Wil je weten hoe ik goed en lekker eten kook van een klein budget? Einde deze maand presenteer ik mijn nieuwe kookboek met Combineer-recepten! Abonneer je op mijn nieuwsbrief om dit niet te missen!

Andere voedselpaden bewandelen

Mijn conclusie is: er moeten andere voedselpaden worden ontdekt. Zo heb ik laatst overheerlijke Indiase linzensoep gemaakt. Eerder zou ik dat nooit hebben geprobeerd. Ik zou dan een vegetarische soep hebben gemaakt zonder eiwitbron en dat hebben gecompenseerd met vleeswaren op brood of zoiets. Nu eet ik dan wel kaas en ei, maar ik merk toch dat ik er veel meer op moet letten dat iedere maaltijd een eiwitbron bevat.

Op mijn zoektocht naar informatie kwam ik op de site ‘Puur Suzanne‘. Dit was een tip van Sjoukje, die al veel langer vegetarisch eet. En ik moet zeggen, Suzanne schrijft ontzettend leuk! Ze heeft niet alleen recepten, maar ook tips over zaken als voldoende vezels eten. Ze besteedt ook aandacht aan persoonlijke verzorging en ze schrijft dus veel en uitgebreid over een vegetarische en soms vegan levensstijl.

Idealisme

Suzanne heeft dezelfde idealistische inslag als ikzelf. Lees dit stuk over waarom ze vegetarisch is gaan eten. Ik kan mij daar helemaal in vinden. Ik merk ook, nu ik zelf vlees mijd, hoe weinig keuze je vaak hebt als je geen vlees eet. Laat staan als je helemaal vegan wilt gaan. Eerder was ik mij daar nooit zo van bewust!

Op de over-mij pagina lees ik dan ook dat zij haar blog in 2013 is begonnen uit idealisme. Net zoals ik mensen probeer te overtuigen dat groener leven niet meer geld hoeft te kosten. Dat je kan rondkomen van een klein budget, zonder op idealen in te hoeven leveren. Zij wilt simpelweg mensen inspireren om te kiezen voor een beter leven. En daar lees ik nou heel erg graag over.

Op haar website vind ik dan ook veel inspiratie voor vegetarische recepten, die niet veel geld kosten. Het zijn niet simpelweg ‘gerechten zonder vlees’, maar het zijn gerechten gebaseerd op groente en fruit. Met regelmatig zoete lekkernijen er tussendoor. En dat vind ik nou tof!

    • Graag gedaan! Ik vroeg naar een leuke vega-food-blog en kreeg jou als tip. En die heb ik dus met liefde opgevolgd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *