Press "Enter" to skip to content

Waarom Mergendise

0

Een bespaar- en consuminder blog die Mergendise heet. Jeweetwel, van ‘merchandise’, ‘koopwaar. Waarom kiest iemand in godsnaam dat als naam?

Mergen

Nou, zoals ik in deze weekblog had beschreven was dit oorspronkelijk bedoeld als een webshop van mijn upcycle producten. Nu maak ik die nog steeds (en moet ik die hoognodig in de webshop gaan zetten), maar blijk ik schrijven ondanks mijn dyslexie ook ongelofelijk leuk te vinden. Dus dat is er een beetje bijgekomen.

Maar goed, waarom heb ik in eerste instantie voor Mergendise gekozen voor mijn website? Mijn meisjesnaam is Mergen. Ik wilde een webshop openen. Ik moest nadenken over een naam.

Mijn vader heeft als persoonlijk bedrijf de naam Je Mergendrai, van ‘Je Maintienrai’ (ik zal handhaven). Onze familiespreuk is ‘Luctor et Emergo’ (ik worstel en kom boven). Dat vond ik wel een erg leuke traditie, grapjes maken met onze achternaam. Die wilde ik graag voortzetten.Jiskefet en Mergendise

Daarnaast is dit één van mijn favoriete Jiskefet filmpjes:

Episch, ken je die TellSell reclames nog? Ik kon die echt eindeloos kijken! Hi-la-risch!

En weet je dat mijn voornaam ook nog met een ‘E’ begint? E. Mergen is mijn meisjesnaam dus. Emergendizer. Mergendise werd dus de naam voor mijn webshop.

De kronkelige realiteit

Eerst had ik als ondertitel ‘goed gemaakt’, aangezien ik de goederen zelf, goed, maak. Maar dat was niet echt duidelijk. Dus toen werd het ‘re-use, up-cycle’. Maar dat werd het dus allemaal niet. Later werd het gewoon simpel iets met haken: Mergendise, Haakwerken. Maar dat is nu ook water onder de brug.

In ieder geval is dit dus de kronkelige route geweest naar de naam: Mergendise, koop minder!

Welkom op mijn blog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *