Press "Enter" to skip to content

Week 34: Vakantie en vloeren

3

Sorry, mijn week update is een beetje laat! Maar daarvoor heb ik een goed excuus. Je zal het vanzelf wel lezen. Deze week had mijn man vakantie, dus nu was de laatste week van de zomervakantie echt eindelijk vakantie.

Vakantie

Het weekend wilde hij even uitrusten, wat van mij wel mocht. Maar daarna moest hij mee, leuke dingen doen met de kinderen! We zijn naar de Green Barn geweest, die zit bij Jacobs Tuincentrum. Het is een plekje waar kinderen kunnen spelen, met een moestuintje en met dieren. De banken en stoelen zitten heerlijk, je hebt goed zicht op de kinderen en de prijzen zijn er erg vriendelijk. Voor €5,- hadden mijn man en ik een biertje (voor mij dan alcohol vrij) en de kinderen ook te drinken. Voor een tientje hadden we dus een heerlijke middag!

Bij Greenbarn in de zandbak, een peuter en kleuter jongetje

De dag daarna zijn we direct weer weggeweest. Weer een budget-uitje! Ik had namelijk mantelzorgbonnen gehad van de gemeente en daarmee zijn we naar de kinderboerderij/pannenkoeken restaurant Hagerhof geweest. Daar hebben we de dieren gevoerd en zijn we een rondje wezen lopen. De jongens hebben zich erg vermaakt met het luchtkasteel maar voornamelijk met de zandbak.

twee jongens in een zandbak bij hagerhof

Wat is dat trouwens, met kinderen? Thuis hebben we ook een zandbak! Waarom gaan ze dan niet daar dingen doen die we thuis niet hebben? Maar goed, ze hadden heel veel plezier. We hebben de dag afgesloten met ontzettend lekker eten. En deze hele dag hebben we nog geen tien euro op de bonnen toegelegd (totaal met eten, hele dag drinken en dieren voeren: 40 euro ongeveer). We hebben nog genoeg voor een volgende keer!Kraambezoek

De woensdag kreeg ik mijn laatste kraambezoek. Baby is nu al ruim 2,5 maand, dus ik kan nu afscheid nemen van de blauwe muisjes en beschuiten. Die waren dus extra zoet deze keer! Van mijn lieve team bij Mama in Limburg heb ik niet alleen een prachtige draagdoek gehad tijdens mijn babyshower. Ze hebben mij als kraamcadeau prachtig Grimms speelgoed gegeven.

Dat is zo mooi! En van hout en met goede verf, dus veilig. Daarnaast nodigt het uit tot creatief spelen. Ik ben er zo fan van, maar kan het echt niet betalen. Dus hebben zij het voor mij gekocht. Zo ontzettend leuk! De oudste twee gingen er direct mee aan de slag.

Gewone gang van zaken

Verder heb ik maandagochtend en woensdagmiddag vergaderingen gehad, over de nieuwe website van MiL. Vanochtend (maandagochtend) ook weer één gehad. Het online komen gaat allemaal niet zoals gepland, dus ik ga het er de komende tijd druk mee hebben.

Verder moest ik nog met peuter naar het ziekenhuis. Hij loopt erg slecht en de orthopeed heeft steunzolen aangeraden. Die vallen niet in de basisverzekering, en die dingen gaan maar 2 maten mee. Dus daarvoor moet ik eerst een aanvullende verzekering afsluiten. Iedere ouder weet hoe snel kinderen uit hun schoenen groeien! Wat dat betreft moet ik echt geld gaan reserveren.

Vloeren

Nu dan de eigenlijke reden waarom ik mijn weekoverzicht pas zo laat kan schrijven. We hebben dit weekend ein-de-lijk de vloer in de woonkamer gelegd. Sinds we hier zijn komen wonen ligt er al oranje tapijt in. We hadden niet het geld toen om direct er een andere vloer in te leggen en het tapijt zag er toen nog wel redelijk goed uit. Toen nog wel…

In de tussentijd zijn er drie kinderen overheen gegaan. Rapley, zindelijkheid, en een oudste met dyspraxie: het tapijt was SMERIG. En echt niet meer schoon te krijgen. Dus hadden we vorig jaar een nieuwe vloer gekocht. Ja, je leest het goed, vorig jaar.

Mijn man stelde het leggen die zomer steeds uit (volgend weekend, oh nee nu heb ik rugpijn/nieuwe lancering van Diablo patch/ziek/moe/bezoek). Toen werd ik zwanger (ziek/moe/gehandicapt). En zo heeft het laminaat mooi een jaar kunnen acclimatiseren aan onze luchtvochtigheid in huis, zullen we maar zeggen.Planning versus realiteit

Mijn man is optimistisch van nature. We hadden geregeld dat zijn ouders de oudste twee kinderen een dagje mee zouden nemen. (Baby blijft bij mij, sorry.) Hij dacht dat we het binnen een paar uurtjes er wel in zouden hebben liggen. We hadden alles al grotendeels uit de kamer. We hebben beiden ervaring met meekijken bij onze vaders. Alle gereedschap kunnen lenen. En de eerste banen gingen er ook vlot in.

Maar steeds vanaf de vierde baan ging het mis. Het sloot niet meer op elkaar aan. We hebben het er vier keer uitgehaald en opnieuw begonnen, toen vroegen we de buurman om hulp. Hij heeft een parket-zaak en vertelde ook nog dat hij vijftien jaar ervaring heeft met laminaat leggen. Dus we haalden het er voor een vijfde keer uit en hij heeft ons op weg geholpen.

Wat blijkt: alle muren zijn scheef. Niet scheef in de zin van schuin, maar in de zin van hol of bol. De vloer is ook niet plat, die is ook een deel houten planken, een deel beton, een deel vloerplaten. Twee lagen isolatie dempt wel goed, maar zorgt niet voor een perfect leg-ondergrond. Plus de planken zelf waren ook krom in de lengte, als een boemerang. Dat lag niet aan kromtrekken maar was een fabricagefout volgens de buurman. Dus hij heeft de eerste vier rijen (in nog geen half uur) gelegd, waarna wij een goede basis hadden om zelf verder te gaan. Dat was om acht uur ‘s avonds. Om half tien waren we vier banen verder en zijn we gaan slapen.

Dus gisteren heeft mijn man de rest van de vloer erin gelegd terwijl ik boven met de kinderen was. Zijn moeder kwam om op te passen en te helpen, want het heeft dus een hele dag langer geduurd dan gepland. Toen moest ik gisteren nog allerlei andere werkdingen doen (aangezien ik ook vandaag vergadering had), en zo had ik geen tijd meer om te schrijven voor mijn eigen project.

De komende week

De vloer is vandaag al ingewijd door peuter. Zijn zindelijkheidstraining vlot nog niet heel erg. Maar goed, meer dan de helft van de keren gaat het wel goed, dus dat willen we deze week blijven doorzetten. Mijn oudste is sinds vandaag weer naar school en man heeft vakantie nog voor een week. Dus ik heb een hoop tijd om te schrijven en te werken.

Heerlijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *