Press "Enter" to skip to content

Week 35: De lancering en No-Spend Challenge

2

Een korte week deze keer om over te schrijven, aangezien ik de blog van week 34 twee dagen heb moet verschuiven. Maar we genieten nog steeds heel erg van de nieuwe vloer, dus dat is het helemaal waard geweest. In deze afgelopen vijf dagen is er genoeg gebeurd om een volledige blog te schrijven. Er zijn twee thema’s deze keer: de lancering van mijn blog en de No (Nonsense) Spend Challenge van Sjoukje.

De lancering

Afgelopen dinsdag deed ik de eerste lancering van mijn blog op social media. Dat ging echt als een raket! Meer dan 1000 pageviews op één dag. Dat is echt gigantisch goed!

Het scheelt natuurlijk ontzettend dat ik al een fijn netwerk heb in de geld-blog-wereld. Maar het allerleukste vond ik de interactie. Mensen kwamen met allerlei andere dit leuke bericht, zoals altijd de goedkoopste verpakking uitzoeken van vlees. Of door een strak budget op te stellen voor jezelf. Fietsen naar de supermarkt in plaats van met de auto, aangezien je dan nooit teveel mee kan nemen.

Uiteraard waren niet alle tips op iedereen toepasbaar. Dat kan ook niet, lang niet iedereen kan kilo’s groente en fruit van de markt verwerken. Maar ik heb mij ook niet enkel beperkt tot tips die ik toepas! Maar echt ontzettend leuk om de positieve reacties te ontvangen.Even wat tastbaars

Om al die online successen in balans te brengen had ik ontzettende behoefte aan wat te klussen. Mijn man was, zoals je las in de blog van vorige week, een stuk handiger in het laminaat liggen. Dan kan ik niet achterblijven hè. Dus ik heb geoefend bovenin de gang met de reststukken. Precies genoeg voor onze hal van 3m2. Echt een mooie oplossing ervoor, nu hebben we nog één dicht pak over dat ik ga proberen in te leveren bij de Kwantum. Ik ben benieuwd of dat nog kan, aangezien ik de bon niet heb. Maar ik kreeg het advies: gewoon proberen! Dus dan doen we dan maar.

Het resultaat boven is echter niet zo mooi geworden als die van mijn man beneden. Er moet baas boven baas blijven natuurlijk. Maar het voelt wel ontzettend goed om nu, na zes jaar in dit huis te wonen, eindelijk alle vloeren te hebben aangepakt. Behalve die van de trap. Die moet nog. Daarvoor hebben we ook al een paar jaar alles liggen…

kleine baby schoenen bij wat andere kledingstukken

Kinderen en kleding

Wat ik verder heb gedaan aan consuminderzaken is de kleding van de jongens weer op orde gesteld. Mijn oudste draagt nu 122, ik heb 128 goed op voorraad en 134 verzamel ik ook alvast. Het enige dat oudste nog nodig heeft is een winterjas en winterschoenen.

Aangezien ik drie zonen heb bewaar ik alles van de oudste. Dat vul ik aan met krijgertjes of tweedehands voor de middelste. Die zit nu in 98, dus ik heb 116 (gedeeltelijk, oudste draagt sommige 116 nog), 110 en 104 voor op voorraad. Alles wat sleets is of permanente vlekken heeft haal ik uit de desbetreffende bak zodra die te vol wordt. Ook let ik op dat ik niet 12 bloesjes maat 74 verzamel (eh ja, echt, voor een baby, en ik heb een hekel aan strijken…). Baby zit nu in 62, dus ik heb ook alle tussenliggende maten tot 98 op voorraad in aparte bakken.

Het is een organisatie, maar op deze manier kan ik de kinderen kleden voor een minimum aan geld. Mensen weten dat ik alle maten jongenskleding graag wil hebben (behalve nu 56, dat gaat echt weg). Daardoor is het voor hen makkelijk om aan één dankbaar persoon alles te doneren. Het enige wat ik hoef te doen, is op tijd een aankomende maat te controleren om te kijken waar de gaten zitten. En als ik weer wat tassen van lieverds krijg, gooi ik die in de desbetreffende bakken. Die staan onder het bed van de kinderen.No spend challenge

Vandaag is precies de no (nonsense) spend challenge van Meer geld, minder stress begonnen. Als een rasechte chaoot heb ik nog geen plan opgesteld, maar heerlijk uitgesteld. Dat wilde ik vandaag gaan doen. Het eerste succes van deze challenge heb ik zonder plan ook al geboekt!

Normaal gesproken ga ik na een bezoekje aan het ziekenhuis (voor peuter, oogcontrole) even een broodje halen bij de Lidl en dan langs de tweedehandszaak. Erg leuk budget-uitje na zoiets vervelends als de supermarkt, maar het is wel ‘onnodig’. Weer een tientje, misschien wel vijftien euro, dat ik besteed aan niet-noodzakelijke zaken. Dat heb ik dus vandaag niet gedaan!

Ik ben erg trots op mijzelf!

Tweede lancering

Daarnaast heeft Sjoukje, de schat, mij nog een extra lancering gegeven. Vanochtend verscheen dit leuke bericht bij haar op de website. Nu heb ik de 1000 pageviews midden op de dag al bereikt! Wauw! Nu nog maar eens zorgen dat ik genoeg leuke content maak om al die bezoekers vast te houden!

Waar wil jij dat ik over ga schrijven?

  1. Ha Elien,

    Leuke website (ohhh, kheb nu pas tijd om ff te spieken bij je). Ga zo door :)! Tsja, waarover schrijven? Ik stuur je mijn lijst met thema’s wel door, ik heb teveel onderwerpen en te weinig tijd :P…

    Succes! Groetjes, Adrianne

    • Hahaha ik heb stiekem ook ontzettend veel onderwerpen! Maar met alle andere bordjes die ik hoog houd is het inderdaad een kwestie van kiezen. Daarom ook mijn vraag, dat maakt het kiezen wat makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *