Press "Enter" to skip to content

Week 37: No Nonsense Spend gefaald!

2

Ja, je leest het goed. Ik heb deze week mijn no-spense-spend challenge gefaald. Volgens Sjoukje heb ik alleen mijn doelen bijgesteld. Maar goed, zij is ook een financiele fitnesscoach, dat is haar werk om het positief in te zien.

No spend doelen

Mijn grootste doel was om geen speelgoed te kopen. Maar afgelopen donderdag zag mijn peuter een grijper liggen. Dat kereltje is dol op pincetten, tangetjes en andere grijp-dingen. Dus deze was voor hem echt zo ontzettend leuk. En het was maar (zo gaat het altijd) 1 euro.

Het gaat dus niet om die ene euro. Het gaat erom dat het mij maar 12 dagen is gelukt om geen speelgoed voor mijn kinderen te kopen. Mijn kleuter ging vandaag met mij mee naar de markt en de Action en mocht dus ook voor een euro wat nieuws kopen. Dat werd 49 cent, voor stuiterklei.

Als het gaat om no-spend zijn mijn kinderen echt mijn grootste zwakte, dat is wel duidelijk. Als zij enthousiast voor iets worden en ik kan het kopen, vind ik het zo moeilijk om nee te zeggen. Maar een budget stellen is duidelijk dus wel handig, mijn kleuter heeft er maar 50% van uitgegeven. Ik kan niet wachten tot het tijd word voor zakgeld, dan kan ik die hele kwestie daar naar afschuiven!

een afbeelding vol met euromunten van verschillende waardes

Websites

Met mijn websites gaat het behoorlijk goed. Afgelopen maandag heeft mijn blog over 9 tips voor zuiniger koken ongeveer 1100 pageviews opgeleverd. Zonder de boost van sjoukje (daarbij had ik 2000 pageviews) is dat het hoogste aantal tot nu toe. De 4 tips om groente te bewaren deed het daarentegen weer ronduit slecht, met maar 350 views op die dag. Ik ben erg benieuwd hoe ik de maand ga afsluiten. Dat is voor de zakelijke kant van de website erg interessant.

staafdiagram

Daarnaast is afgelopen weekend de nieuwe Mama in Limburg live gegaan. En die is prachtig geworden! We zijn nog erg hard aan het werk aan de achterkant, maar de mooie nieuwe basis ligt er. Dat deze bij het grotere publiek goed in de smaak is gevallen was ook te zien, we hebben eigenlijk geen bezoekers verloren maar zijn juist aan het groeien. Echt fantastisch!Tandarts

Qua gezinsleven is alleen het verhaal over de tandarts interessant. Ik ging met mijn drie zoontjes naar de tandarts. Mijn man gaat niet mee omdat hij niet echt relaxed in de stoel zit. Baby is erg makkelijk, dus twee kinderen waar ik op moet letten. De oudste doet het nu erg goed bij de tandarts, hij heeft zijn tanden laten reinigen. Ik ben super trots op hem!

een lege tandartsstoel

Peuter daarentegen, dat is een ander verhaal… Terwijl kleuter in de stoel lag en ik dus de hand van kleuter vasthield, vond hij het auto en dinosaurus niet genoeg om mee te spelen. Hij vond het ook nodig om de piepkleine ruimte verder te ontdekken. Terwijl ik mijn oudste complimenten gaf, ging peuter peuteren… aan het behang.

Dat van de muur af kwam.

En blijkbaar uit Engeland was geïmporteerd.

De tandarts was niet blij toen hij dat zag. Wat ik volkomen begrijp.

Maar wat ik niet begrijp is dat hij vervolgens mijn peuter een standje gaf. Die vervolgens niet meer zijn mond wilde opendoen voor die grote grijze man in een witte jas. Peuter heeft genoeg meegemaakt met mannen met witte jassen. Hij heeft buisjes laten zetten en amandelen laten verwijderen. En deze deed ook nog boos tegen hem.

De tandarts verwees ons toen maar met hem door naar de angstkliniek. Die hier niet in de stad zit, maar minimaal een uur reizen verder.

Sorry tandarts, dat gaat het niet worden. Ik stuur de papieren door van mijn WA-verzekering, maar ik ga nu op zoek naar een vrouwelijke, jonge tandarts zonder witte jas. En het liefste ook zonder behang op de muren…

Al met al een normale week geweest, niet extreem druk maar ook niet erg rustig. Hoe was jouw week?

  1. Lydia Lydia

    Wat een raar verhaal van de tandarts, een angstkliniek…. Mijn tandarts pakte dat destijds handiger aan toen mijn oudste bang was geworden door een incident. Hij zei: nu mag je elke maand komen, net zo lang tot je me weer aardig vindt en ik je tandjes weer mag tellen! 🙂 Het was even een tijdsinvestering voor mij, elke maand met de kids richting de tandarts maar de derde keer ging hij al overstag en deed hij zijn mond open in de stoel zodat de tandarts tandjes mocht tellen! Nooit meer problemen gehad… Ik hoop dat jij ook zo’n leuke nieuwe tandarts gaan vinden als ik heb!!

    • Ja inderdaad! Eigenlijk hoop ik ook op iemand die het op die manier wilt aanpakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *