Press "Enter" to skip to content

15+ zelfgemaakte cadeaus voor jongens

6

Voor meisjes is het redelijk simpel om iets zelf te maken. Een rokje is een van de simpelste kledingstukken om te maken. En als je die voor een pop maakt, hoef je helemaal nergens meer naar te kijken. Maar voor jongens is het toch vaak moeilijker om leuke DIY cadeaus te verzinnen. Daarom help ik jou een handje op weg!

Ik heb zelf drie zoontjes, van baby- tot kleuterleeftijd. De projecten die je hier vindt, zijn degenen die ik voor deze decembermaand in de planning heb staan. Ik ben benieuwd hoe ver ik ga komen, maar ik wilde graag de hele lijst met jullie delen!

De foto’s linken naar de pinterest-pins. Als er geen patroon achter staat: excuses, ik heb geen patronen nodig als ik haak. Een afbeelding is voor mij voldoende om het na te kunnen maken.

Sloffen

Eerder hadden wij altijd tapijt liggen. Maar net dit jaar hebben wij een nieuwe harde vloer. Daarom leek het mij wel fijn om de jongens dit jaar zelfgemaakte sloffen cadeau te geven. De oudste krijgt de monstersloffen, de jongste is een bananen-ukulele-minion fan.

gehaakte minionsloffen

Verkleden

Kleuter heeft ontzettend veel fantasie, dat krijg ik regelmatig te horen. Zowel in de supermarkt als op school, overal en aan iedereen vertelt hij de avonturen die hij in zijn hoofd heeft. Thuis gaat dat uiteraard met attributen, zoals verkleedkleding. Dus voor zowel kleuter als peuter zal er dit jaar een superhelden set onder de kerstboom liggen.

gehaakt oogmasker voor superhelden

superhelden cape van de naaimachineKnuffelen

Maar als mijn stoere jongens zijn uitgeraasd, blijven het lieve kleine knuffels. Een handgemaakte knuffel van mama is dan erg prettig op de bank of in hun bed. Ik vond allerlei varianten van dezelfde lappenpop. Ik wil er voor ieder zoontje eentje maken!

 

 

Kleurboeken

Een wat simpeler zelfgemaakt cadeau is het maken van een kleurboek. Voor zowel mijn kleuter als mijn peuter heb ik leuke gratis kleurplaten gevonden. Deze print ik uit en doe ik in een boekje. Het voorblad maak ik dan van gekleurd papier met daarop het onderwerp en hun naam. Dat is natuurlijk ontzettend speciaal, om jouw eigen naam op een cadeau te zien!

 Dinosaurus

Mijn oudste is al vanaf dat hij kon lopen dol op dinosaurussen. Speciaal voor hem zal ik dus enkele dinosaurus dingen maken.

 

Peuter cadeaus

Mijn peuter is wat minder monomaan in zijn interesses. Alhoewel hij uiteraard dol is op auto’s en treinen, houdt hij ook van gooien, peuteren en bouwen.

 Baby cadeaus

Deze zijn mijn favoriet om te maken! Zelfgemaakte spulletjes voor mijn kleinste mannetje. Ik heb ontzettend last van het idee dat ik het nu allemaal moet maken, omdat ik het hierna nooit meer zal kunnen doen voor een eigen baby!

En nog veel meer…

Het ergste is, dit is nog niet alles wat ik heb gepind. Hier vind je mijn gehele persoonlijke december-to-do-lijst. Ik ben in ieder geval geinspireerd! Nu nog de tijd vinden om alles te maken….

Maak jij zelf cadeaus voor december?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *