Press "Enter" to skip to content

Zelfgemaakte cadeaus voor volwassenen

10

Toen ik mijn blog over zelfgemaakte cadeaus voor kleine jongens op Facebook gooide, kwam er veel commentaar. Het was leuk voor kleine kinderen om zelfgemaakte dingen te geven, maar bij 17+ kan je daar echt niet meer mee aankomen. Omdat ik het daar totaal niet mee eens ben, zet ik hier voor jullie een verzameling leuke zelfgemaakte cadeaus voor volwassenen neer!

Aangezien een ander punt van commentaar was dat het veel gehaakte spullen waren, zal ik nu ook meer andere dingen laten zien. De vorige lijst was echt voor mij persoonlijk wat ik van plan was te maken. Ik ben goed in haken, dus ik heb er relatief veel gehaakte cadeaus op staan. Nu zal ik een algemene lijst voor volwassenen maken!

Scrubs

Ontzettend simpel om te maken en heerlijk om te gebruiken. Afgelopen moederdag maakte de juf dit met mijn kleuter en het was mijn beste moederdag cadeau ooit. Heerlijk, blauwe scrub met sinasappelgeur, door mijn eigen zoontje samengesteld. Hier vind je iets meer volwassen voorbeelden:

potje met scrub, citroen en zout eromheen

bruine scrub in potje met groen blaadje ernaastWarmte kussens

Ohh en dan vullen met rijst met kaneel of anijs. Heerlijke kerstcadeaus!

drie stoffen zakjes met verschillend uiterlijk en blog titel overlay

onderbenen in spijkerbroek met de voeten in speciale zak-kussen

gekleurde ruitjes stof langwerpig kussenMutsen

Oké, oké, deze zijn weer gehaakt. Maar je zou ze ook kunnen breien. Gewoon waar je goed in bent, gebruik het als inspiratie!

 Foto cadeaus

Deze ideeën zijn vooral leuk voor de (groot)ouders! En je hoeft niet te kunnen naaien of haken als je deze wilt maken.

kinderen uitgeknipt uit een foto alsof ze het touw van de boekenlegger vasthouden

hoofd op bloempot waar gras uitgroeit

drie blokken met daarop foto doorgesneden met hoofd, lijf en benenKaarsen

Zelf kaarsen maken is leuk! Het goedkoopste is om resten van kaarsen in te zamelen (bijvoorbeeld via de weggeefhoek). Als je deze au-bain-marie smelt doe je er een wascokrijtje van de door jou gewenste kleur bij en krijg je door en door gekleurde kaarsen. Die kosten normaal veel meer geld dan met een witte binnenkant!

 

hoe je van oude kaarsen nieuwe kan smelten

theekopje met kaars erinGeld

En als je het echt niet meer weet, kan je die man in je leven (sorry guys, jullie zijn nu eenmaal moeilijk naar mijn beleving) altijd nog geld op ludieke wijze geven.

munten in een beker nepbier

badeendje in een pot met water en munten

spuit gevuld met munten

 

Kijk voor meer zelfgemaakte cadeaus op mijn pinterest bord!

Ik denk dat ik mijn oorspronkelijke lijstje moet gaan aanvullen. Ik heb echt meer ideeën dan tijd! Ben jij op nieuwe ideeën gekomen door deze pinspiratie?

 

  1. felafel felafel

    voor mannen en vrouwen kun je eenvoudigzelf een lekker likeurtje maken.

  2. Zwemmen in het geld vind ik een leuke 😀 !
    Er zijn echt heel veel leuke cadeaus om zelf te maken, ook voor volwassenen. Pinterest staat bomvol met ideeen.
    Oké, als je gewend ben om een paar nieuwe ski’s, horloge, sieraden of een schemerlamp met een voet in de vorm van een pistool (zag ‘m net op google ;-)) te krijgen voor je verjaardag of voor Kerst, ja, dan heb je misschien een ander verwachtingspatroon, maar ik vind dit hele gangbare cadeaus.

    • En er zitten ook redelijk simpele tussen, voor mensen met twee linkerhanden

  3. […] Maak je eigen cadeaus in plaats van ze te kopen Hier moet wel bij gezegd worden dat hoe creatiever je bent, hoe makkelijker dit is. Zo ken ik mensen die heel goed zijn met keramiek. Dat is toch wel wat anders dan mijn matige tekenkunsten. Voor inspiratie kun je hier even kijken. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *