Press "Enter" to skip to content

14 zelfgemaakte cadeaus die eetbaar zijn

0

Iedereen houdt van eten, of je nu oud of jong bent. Ik geef mijn kleintjes vaak met Sinterklaas wat chocolade munten en mijn man een lekker biertje. Maar je kan nog veel goedkoper uit zijn als het zelfgemaakte cadeaus zijn! Plus dat er veel meer liefde in het zelfgemaakte, eetbare cadeau zit. Daarom heb ik voor jou 14 eetbare cadeaus op een rij gezet, die je zelf kan maken!

Bij mijn blogvriendinnetjes Ingrid en Adrianne zag ik al heerlijke zelfgemaakte eetbare cadeaus voorbij komen. Bijvoorbeeld een broodbakmix cadeau of zelfgemaakte pepermunt. Eigenlijk kan je heel Ingrid’s site wel cadeau geven! Dus als je moeite hebt met Engels, kan je altijd op hun blogs rondneuzen. Maar als je dol bent op wat pinspiratie, lees dan vooral verder!

Jam

Een jam is ideaal om cadeau te doen. Je kan het lang van tevoren maken en het is ook voor de ontvanger lang houdbaar. Vaak kan je in het goede seizoen zeer goedkoop of zelfs gratis aan de ingrediënten komen. Het enige wat je dan nodig hebt zijn schone, mooie potjes.

potjes rode jam met zelfgemaakt label

potten met gele jam

pot met bruin gouden jamKoekjes

Wie houdt er nou niet van koekjes?! Iedereen toch? Voor mijn broer die alles al heeft, maak ik ieder jaar een grote hoeveelheid van een overheerlijke, vette, chocolade koekjes recept dat ik ooit in een kookboek vond. Hij is er altijd dolblij mee (en vaak neemt hij het niet eens mee naar huis).
koekjes met de letters J - O - YGingerbread Cookies - a Christmas cookie must! Soft, gingery and utterly delicious!! Even better the second day.

 

koekjes die eruit zien als witte pluizige ballenMixen

Als je geen ster in jams maken bent en koekjes vaak ‘extra krokant’ worden is het misschien verstandiger om zelf een mix samen te stellen. Groot voordeel van dit soort cadeaus is wederom de houdbaarheid.

mooi versierd potje, lepel met bruin poeder

vijf potten met verschillende mengsels

potten met zwart witte labelsAnders eetbaars

En als je nog meer inspiratie nodig hebt, hier staan nog 40 recepten voor thuis te maken:

verschillende soort eten om cadeau te geven

Maar denk ook aan zelf pepernoten bakken, chocolaatjes smelten of taaitaai maken. Er zijn zoveel mogelijkheden. Pak het leuk in en doe er een handgeschreven kaartje bij. Wedden dat het warm wordt ontvangen?

Kijk voor meer zelfgemaakte cadeaus op:

Ik zou ontzettend blij worden van elk van deze cadeaus! Wat zou jou het meeste aanspreken om te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *